image description

«Αντίο» στην Α2 εθνική κατηγορία, είπαν το απόγευμα του Σαββάτου, οι παίκτες, το προπονητικό τιμ και οι φίλαθλοι του Α.Ο. Ιωαννίνων, καθώς μετά από 7 χρόνια η αντρική ομάδα, υποβιβάζεται στη Β’ εθνική κατηγορία.

Η χρονιά που το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε για τον ΑΟΙ, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, παρουσία 400 περίπου φιλάθλων της ομάδας τα είχε όλα.

Μία άδικη τιμωρία, η οποία παρά την ένσταση της Διοικούσας Επιτροπής, δεν επανεξετάστηκε επί της ουσίας, από τα αρμόδια όργανα (με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει βαθμούς), παίκτες που αποχώρησαν, διαιτησίες οι οποίες σε κάποια ματς επηρέασαν αποτέλεσμα, εκπληκτικές και υποσχόμενες εμφανίσεις από τα νέα παιδιά του Γιαννιώτικου χάντμπολ και αρκετά ακόμη…

Παρά τις αντιξοότητες, η ομάδα του Κώστα Χαρίση, πάλεψε, με όλες τις δυνάμεις για να παραμείνει στην κατηγορία, κάτι που τελικά δεν κατάφερε, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου, έπρεπε να κερδίσει τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, με τρία γκολ διαφορά, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού το ματς έληξε ισόπαλο.

Αν και πραγματικά η Διοικούσα Επιτροπή του ΑΟΙ, δεν θα ήθελε να «εμπλέξει» σε ένα τέτοιο ματς τη διαιτησία, είναι βέβαιο πως το διαιτητικό δίδυμο (Πατιός – Τσάνας) με δυο λάθος σφυρίγματα στο πιο κρίσιμο ματς, σε βάρος των Γιαννιωτών, έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως για μια ακόμη φορά η Ομοσπονδία, σε ένα τόσο κρίσιμο ματς δεν όρισε διαιτητές που θα μπορούσαν να αποδειχθούν… ανώτεροι των περιστάσεων!

Το παιχνίδι, ήταν για γερά νεύρα και στα δυο ημίχρονα, και οι παίκτες του Κώστα Χαρίση πάλεψαν για τη νίκη, ακόμη και όταν στην αρχή του β’ ημιχρόνου, έμειναν πίσω στο σκορ με 4 γκολ (19-23).

Βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και πέρασαν στην αντεπίθεση κάνοντας στο 45’ το 30-29, ωστόσο λίγα λεπτά μετά η προσπάθεια του ΑΟΙ «διακόπηκε» από ένα τραγικό σφύριγμα των διαιτητών, που αντί να δώσουν δίλεπτη σε παίκτη της Αλεξανδρούπολης, έδωσαν σε παίκτη των Ιωαννίνων. Έτσι, ο ΑΟΙ, σε εκείνο το σημείο λόγω δίλεπτων αποβολών, έμεινε με 4 παίκτες και αναμενόμενα έχασε τις όποιες ελπίδες για να κερδίσει το ματς.

Οι Κύκλωπες, που επίσης αγωνίστηκαν με πάθος, κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη ισοπαλία (38-38), να παραμείνουν στην κατηγορία και να οδηγήσουν τον ΑΟΙ στη Β’ Εθνική κατηγορία, μετά από 7 χρόνια!

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 7-7, 11-13, 14-15, 17-19 (ημ), 19-23, 25-27, 30-29, 33-33, 35-36, 38-38 (τελ.).

Α.Ο. Ιωαννίνων (Κώστας Χαρίσης): Φωτιάδης, Νάκος Θ. Νάκος Τ. (4), Ζαμπαλάς (12), Γκρουίδης, Κοσσάρας (4), Τζούκας (2), Βέργος Ι., Εξάρχου, Σκανδάλης (12), Σερασίδης (1), Σισμανίδης (2), Γότσης (1), Σήτας, Εφαπλωματάς, Βέργος Κ.

Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης: Κωστόπουλος, Επιτρόπου (1), Πιστόλας (9), Καρβουνίδης (3), Χαραλαμπίδης (5), Τζινεβής (4), Κωστόπουλος (2), Θεοδώρου (5), Ταρές, Καραβασίλης, Ξηρόπουλος, Γληνιάς, Vujanovic (9).