image description

Αυτό που βλέπουμε επί 7 αγωνιστικές στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η εικόνα μίας ομάδας που έχει καταρρεύσει πλήρως και δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται, ότι αυτή η λεγόμενη «βαθμολογική αδιαφορία» έχει καταφέρει ένα βαρύτατο πλήγμα στην αξιοπιστία της. Όταν μάλιστα βγαίνει ο Κούγιας και προβαίνει σε καταγγελίες που μένουν αναπάντητες (σ.σ. τουλάχιστον αστεία η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ η ΠΑΕ, η οποία ακόμα δεν πήρε χαμπάρι ότι ο Κούγιας -όχι μόνο εξευτέλισε την ομάδα- αλλά της εξαπολύει και απειλές για κυνηγητό όπου τη βρίσκει μπροστά του) σου χαλάει κάθε διάθεση να δεις με συμπάθεια αυτή την αγωνιστική κατάρρευση.

Επειδή δεν το συνειδητοποιούν μέσα στην ομάδα, παρότι ο Πετράκης έχει δηλώσει ότι «θα παίζουμε για την αξιοπρέπειά μας», θα το γράψουμε για μία ακόμα φορά. Δεν πάμε να τελειώσουμε τη χρονιά όπως-όπως και να ξεχάσουμε τι έγινε, πάμε να τελειώσουμε τη χρονιά όπως πρέπει και όπως αρμόζει σε μια ομάδα που έχει αυτήν την παρουσία στο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία.

Τελικά όντως ο ΠΑΣ πρέπει να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας, ακόμα και όταν χάνει κραυγαλέες ευκαιρίες στο 93′ για να γυρίσει τούμπα ένα τέτοιο ματς σαν το χθεσινό με τον Ηρακλή.

Πάμε και στην ατομική κριτική, που θα είναι… light λόγω Μεγάλης Εβδομάδας

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Το πρώτο γκολ ξεκινάει από ένα λάθος του Κοζορώνη, αλλά είναι κυρίως δική του ευθύνη, επειδή δεν βρίσκεται σε ετοιμότητα και το σουτ του Μπαστακού τον «κρεμάει» χωρίς καν να προλάβει να αντιδράσει. Έδωσε 1 πάσα, έκανε 3 κλεψίματα και 3 επεμβάσεις.

Αλέξης Μιχαήλ: Ήταν σε όλο το β’ γύρο ο πιο σταθερός παίκτης της άμυνας, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει φανερή αγωνιστική κάμψη. Τελείωσαν και οι δικές του αντοχές και ευτυχώς έχουμε διακοπή λόγω Πάσχα για να βγάλει η ομάδα τα δύο τελευταία παιχνίδια. Είχε 1 τελική προσπάθεια, 2 πάσες και 2 κλεψίματα.

Ζάιρο Ντα Σίλβα: Δεν είναι μόνο η καλή διάθεση που έχει, αλλά είναι ο μόνος παίκτης με αντοχές και τρεξίματα, γι’ αυτό και ξεχωρίζει τόσο έντονα από τους υπόλοιπους. Άλλωστε ήρθε τελευταία μέρα του Αυγούστου στα Γιάννενα και δεν έχει «καεί» από το μεγάλο διάστημα προετοιμασίας και αγώνων. Μακάρι ο Χριστοβασίλης να βρει τρόπο να τον κρατήσει. Είχε 1 τελική προσπάθεια, 1 εύστοχο γέμισμα σε 1 προσπάθεια, 4 πάσες, 9 λάθη, 3 κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ.

Θοδωρής Μπέριος: Από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και μετά δεν είναι αυτός που ξέρουμε, παίζει αγχωμένα και κάνει εύκολα λάθη. Βέβαια ο Ηρακλής δεν είχε μεγάλη επιθετική δραστηριότητα σ’ αυτό το ματς. Ουσιαστικά με 1,5 φάση πέτυχε 2 γκολ. Ο Μπέριος είχε 1 τελική προσπάθεια, 0/1 γεμίσματα, 2 πάσες, 6 λάθη, 4 κλεψίματα και 1 επέμβαση.

Ναδάλες Φονσί: Εδώ και 1 γύρο έχει χάσει τη θέση του βασικού, μπαινοβγαίνει για μερικά λεπτά και έχει χάσει παντελώς το ρυθμό του. Σ’ αυτό το ματς ξεκίνησε βασικός ως αριστερό μπακ, αλλά δεν εντυπωσίασε. Είχε 1/2 γεμίσματα, 3 πάσες και 5 λάθη.

Ευριπίδης Γιάκος: Χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο 2ου επιθετικού. Έχασε την ευκαιρία του αγώνα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα μπορούσε να είχε μειώσει από νωρίς και να προλάβει να παλέψει η ομάδα για την ισοφάριση. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Είχε 1 τελική προσπάθεια, 7 πάσες, 5 λάθη και 2 κλεψίματα.

Λεονάρντο Κούτρης: Από τους παίκτες που έχει τρεξίματα και διάθεση, είχε κάποιες καλές ενέργειες στο ματς και όταν παίζει ως εξτρέμ εκτίθεται λιγότερο αμυντικά, οπότε ως ρόλος του ταιριάζει καλύτερα. Είχε 1 τελική προσπάθεια, 1/3 γεμίσματα, 5 πάσες, 7 λάθη, 3 κλεψίματα και 3 κερδισμένα φάουλ.

Ηρακλής Γαρουφαλιάς: Κέρδισε κάποιες από τις πολλές μονομαχίες της μεσαίας γραμμής, αλλά έμεινε κι αυτός σε ρηχά νερά. Έδωσε 3 πάσες, έκανε 5 λάθη και 4 κλεψίματα.

Νίκος Καρανίκας: Έκανε μια καλή εμφάνιση με λίγα λάθη. Είναι από τα παιδιά που βάζει σιγά-σιγά τα θεμέλια να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα. Είχε 3/5 γεμίσματα, 6 πάσες, 3 λάθη, 3 κλεψίματα και 1 επέμβαση.

Βαλάντης Κοζορώνης: Κάνει ένα πολύ εύκολο λάθος στη μεσαία γραμμή από το οποίο ξεκινάει το πρώτο γκολ. Του λείπει η ενέργεια και το καθαρό μυαλό  στα τελευταία ματς. Είχε 1 τελική προσπάθεια, 1/3 γεμίσματα, 5 πάσες, 8 λάθη και 3 κλεψίματα.

Νόε Ακόστα: Δύσκολα θα ξαναβρεί τον εαυτό του για φέτος και δεν τον βοηθάει και η κατάσταση της ομάδας να συνέλθει γρηγορότερα. Είχε 3/7 γεμίσματα, 1 πάσα, 5 λάθη, 2 κλεψίματα, παραχώρησε 4 φάουλ και κέρδισε 2.

 

Αλλαγές:

Ιγκόρ Βιδάλ: Όλες οι αλλαγές από τον πάγκο πήγαν πολύ καλά, αλλά ο Βιδάλ ήταν αυτός που άλλαξε όλη την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο μισάωρο. Είναι ένας παίκτης που μόλις αποκτήσει ρόλο και πάρει παιχνίδια στα πόδια του θα κάνει σπουδαία πράγματα. Πέτυχε άλλο ένα καταπληκτικό γκολ, εφάμιλλο μ’ εκείνο που είχε βάλει στην Κέρκυρα. Είχε επίσης 1 εύστοχο γέμισμα σε 1 προσπάθεια, 1 πάσα, 1 λάθος και 3 κερδισμένα φάουλ.

Νίκος Κοροβέσης: Άλλο ένα παιδί που ελπίζουμε να το δούμε και του χρόνου στον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί μπορεί να δώσει πράγματα. Στο ματς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 93’ να ρίξει τέζα τον Ηρακλή. Είχε 1 τελική προσπάθεια, 1 πάσα.

Κρίστοφερ Μαμπουλού: Παικτικά είναι βέβαιο ότι μπορεί να βοηθήσει, το ερώτημα μεταφέρεται στο το θα γίνει από τη νέα σεζόν. Ο ΠΑΣ δείχνει διατεθειμένος να τον κρατήσει και να τον στηρίξει σε ό,τι χρειαστεί. Είχε 1 τελική προσπάθεια, που αν την έπιανε καλά θα πετύχαινε ένα πολύ ωραίο γκολ και έδωσε την ασίστ στον Βιδάλ στο γκολ που πέτυχε ο Βραζιλιάνος.

 

Προπονητής

Γιάννης Πετράκης: Υπάρχει μια δεδομένη κατάσταση στην ομάδα, η οποία έχει να κάνει αφενός με τη σωματική κόπωση όλων και αφετέρου με την ψυχολογική κόπωση, αλλά και την πίεση που νιώθουν. Προφανώς δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση, αν και θα έπρεπε, γιατί στην Ελλάδα ο προπονητής λειτουργεί και ως ψυχολόγος. Το ζητούμενο απ’ αυτόν είναι να μην τελειώσουμε τη χρονιά όπως-όπως, άλλα όπως πρέπει. Το Πάσχα προσφέρεται για την αποφόρτιση των παικτών και σε συνδυασμό με τους αντιπάλους που έχουμε που θα ασχολούνται με το κύπελλο, ίσως ο ΠΑΣ καταφέρει να κλείσει με κάποια νίκη τη σεζόν, γιατί έχει μείνει 7 ματς χωρίς «τρίποντο».

Του Γιάννη Γιαννάκη