image description

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει παραδώσει σώμα και πνεύμα εδώ και 2 μήνες και το επιβεβαίωσε «πανηγυρικά» και με τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 5-0. Ειδικά στο διάστημα 21’ ως 29’ η λέξη «εφιάλτης» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει αυτό που ζούσε η άμυνα του ΠΑΣ, καθώς δέχτηκε 4 γκολ, εκ των οποίων μέτρησαν τα 3, αφού το ένα σωστά υποδείχτηκε ως οφσάιντ.

Ακολούθησαν στην επανάληψη άλλα δύο γκολ σχεδόν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ντομίνγκεζ να εκτελεί πέναλτι στο 81’ και όλο το γήπεδο να του φωνάζει να το ρίξει έξω, σε μια ιδιότυπη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι αυτό ήταν το 2ο πέναλτι του Ολυμπιακού σε όλο το πρωτάθλημα. Πάντως ο Τσόρι δεν έκανε το χατίρι της εξέδρας, βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα». Παράδοξο του παιχνιδιού, παρά τα 5 γκολ ο Πασχαλάκης ήταν μαζί με τον Κοροβέση οι κορυφαίου του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αποσόβησε τουλάχιστον 2-3 γκολ ακόμα με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις, ενώ αν η άμυνα είχε καλύτερα αντανακλαστικά θα αποσοβούσε κι εκείνη άλλα 2 μετά τις πρώτες αποκρούσεις του Πασχαλάκη. Ο δε Κοροβέσης ήταν ο μόνος που απείλησε στο ματς και είχε 2-3 πολύ καλά σουτ για να βάλει το γκολ της τιμής.

Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Ο Ολυμπιακός το ήθελε πολύ περισσότερο, το διεκδίκησε και το πήρε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του προσπάθησε στα πρώτα 20 λεπτά, είχε καλή εικόνα, αλλά μετά κατέρρευσε και έριξε λευκή πετσέτα. Ευτυχώς ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα στην επανάληψη, αλλά και πάλι ήταν αδύνατον για τον ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει κάτι ιδιαίτερο, γι’ αυτό και ο δείκτης του σκορ εκτοξεύτηκε στο 5-0. Άξιζε, πάντως, να πετύχει 1 γκολ και ο ΠΑΣ με τον Κοροβέση που ήταν ο κύριος εκφραστής κινδύνων και υποχρέωσε τον Καπίνο στις 3 μοναδικές αποκρούσεις που είχε στο ματς.

Η χρονιά, η οποία ξεκίνησε ιδανικά με τα ευρωπαϊκά ματς για τους Γιαννιώτες, μένει ένα ακόμα ματς για να σωθεί σε επίπεδο εντυπώσεων, αφού η ουσία (παραμονή) ούτως ή άλλως είχε επιτευχθεί από τον α’ γύρο. Την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 30/4) οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχτούν την αδιάφορη ΑΕΚ και έχουν μία τελευταία ευκαιρία να νικήσουν για το «ονόρε» και για να πάρουν το τελευταίο χειροκρότημα του κόσμου που τους αξίζει. Ίσως μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα να κερδίσουν επιπλέον και μία ακόμα θέση στη βαθμολογία, που θα τους τοποθετήσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Ασφαλώς κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία του κόσμου, που περιμένει από τις 18 Φεβρουαρίου να πανηγυρίσει μία νίκη της αγαπημένης του ομάδας.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ