image description

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο ο Λεονάρντο Κούτρης έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ξάνθη, το οποίο έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο στους «κυανόλευκους». Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή του άρχισε να αποσπά κολακευτικά σχόλια για την παρουσία του. Στη συνέχεια ήρθε το γκολ-πρόκρισης που πέτυχε με την Οντ στη Νορβηγία (σ.σ. είχε και δοκάρι επίσης στο ίδιο ματς) και την τρέχουσα σεζόν καθιερώθηκε πλέον ως βασικός από το παιχνίδι του α’ γύρου με τον Ολυμπιακό και μετά. Το χρονικό αυτό διάστημα αποδεικνύεται αρκετό για τον Ελληνο-Βραζιλιάνο για να κάνει το επόμενο και μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του.

Όπως γράψαμε στο ξεκίνημα της live μετάδοσης του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΣ Γιάννινα, οι φήμες ήταν ήδη πολύ έντονες ότι ο Κούτρης θα κλείσει στον Ολυμπιακό, που με τη σειρά του ίσως τον παραχωρήσει δανεικό σε γαλλική ομάδα. Ως προς το πρώτο σκέλος, πάντως, η πληροφορία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται. Ήδη από την Δευτέρα το απόγευμα κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Κούτρης θα πάει στον Ολυμπιακό έναντι ποσού 600.000 ευρώ, δημοσιεύματα που επιβεβαιώνονται σήμερα και από τον τύπο του Ολυμπιακού, (ΦΩΣ-Πρωταθλητής-ΓΑΥΡΟΣ το έχουν πρωτοσέλιδο), ενώ πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» υπάρχουν επίσης σε Live Sport Goal και Sportday. Όλες οι αναφορές θέλουν τη μεταγραφή σχεδόν τελειωμένη.

Εφόσον η πώληση ολοκληρωθεί, ο Κούτρης θα γίνει ο 2ος παίκτης που αποκτά επί ημερών Χριστοβασίλη ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είχε προηγηθεί ο Ντε Βινσέντι, αλλά χωρίς ανταλλάγματα τότε, μιας και τελείωνε το συμβόλαιό του.

Ακολούθησαν κι άλλες πωλήσεις όπως του Οικονόμου στην Κάλιαρι, του Κολοβέτσιου στην ΑΕΚ, των Χαρίση, Βελλίδη και Κοροβέση στον ΠΑΟΚ και του Τσουκαλά στον Αστέρα, απόδειξη του ότι ο Χριστοβασίλης δεν κόβει το δρόμο σε κανέναν παίκτη, αλλά ούτε και έχει αποκλειστικά πάρε-δώσε με έναν μόνο σύλλογο από τους μεγάλους.

Από εκεί και πέρα, εφόσον το deal ολοκληρωθεί, έχει σημασία τα έσοδα να αξιοποιηθούν κατάλληλα, ώστε και η ομάδα να συνεχίσει το πλάνο εξυγίανσης, αλλά και να βελτιώσει τα γήπεδα που χρησιμοποιεί, προστατεύοντας έτσι τους παίκτες της, αλλά και το «προϊόν» της.