image description

Ανακοίνωση εξέδωσε η Παράταξη “Γιάννενα Τώρα ” για το θέμα των καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που αποτρέπει πτήσεις από το εξωτερικό, αλλά και τη στάθμευση μικρών αεροσκαφών.

Ως πότε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας θα περιφρονεί τα Γιάννενα;

Πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πόλη μας το 2ο Φόρουμ για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου και όπως γράφει ο τύπος, έδωσε την ευκαιρία στις τοπικές αρχές να καταθέσουν εκ νέου το όραμά τους για την σύνδεση της Ηπείρου με τα υπόλοιπα Βαλκάνια. Ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία για την σύνδεση αυτή αλλά και του υπολοίπου κόσμου, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι το αεροδρόμιο μας.

Γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν, χιλιοειπωμένα. Να πάμε όμως σε ένα πρόβλημα που πραγματικά καταδεικνύει την απίστευτη γραφειοκρατία και τον ωχαδερφισμό του Ελληνικού κράτους. Στις 8 Ιουνίου 2016 εταιρεία απευθύνει επιστολή στις Αρχές της Ηπείρου, (Περιφερειάρχη Δήμαρχους, κλπ) και ζητάει υποστήριξη και συντονισμό των ενεργειών που απατούνται, για να εκδοθεί η απαραίτητη αδεία από την ΥΠΑ και όποιους άλλους φορείς του Δημοσίου χρειαστεί, προκειμένου να εγκαταστήσει αδαπάνως για το Δημόσιο σταθμό ανεφοδιασμού με καύσιμα ελαφρών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Στις 14 Ιουνίου 2016 ο Περιφερειάρχης απευθύνει έγγραφο προς τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Λιντζεράκο, από τον οποίο ζητά να εξετάσει θετικά το αίτημα της εταιρείας για ανεφοδιασμό των αεροσκαφών δεδομένου ότι δεν προκαλεί καμιά επιβάρυνση οικονομική ή λειτουργική για την ΥΠΑ

Έντεκα μήνες αργότερα η ΥΠΑ δεν έχει απαντήσει ούτε στα έγγραφα.

Ποιο είναι το θέμα και γιατί το αναδεικνύουμε;

Μετά κόπων και βασάνων επετεύχθη συμφωνία και από τον Ιούνιο φέτος το αεροδρόμιο μας θα δέχεται πτήσεις τσάρτερ από την Δανία, με προοπτική και την επέκταση των πτήσεων και από την Σουηδία. Επίσης, τα ελαφρά αεροσκάφη βρίσκουν ασύμφορη πια την παραμονή τους στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η FRAPORT και επιζητούν παρκινγκ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Τα αεροσκάφη όμως δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στα Ιωάννινα! Καταλήγει στα σκουπίδια λοιπόν μια προσπάθεια χρόνων, απλά λόγω της αδιαφορίας της ΥΠΑ για την περιοχή μας, που από ότι φαίνεται είναι διακομματική και διαχρονική, τόσο που αναρωτιόμαστε αν εξυπηρετεί σκοπιμότητες άλλες του σκοπού της Υπηρεσίας.

Η Περιφέρεια, ο Δήμος αλλά και όλοι οι Γιαννιώτες, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας από το πόστο του, πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε να αποκτήσει επιτέλους το αεροδρόμιό μας τον εξοπλισμό που απαιτείται για την αναβάθμισή του.