image description

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις για να μη χαθεί το ελληνικό σχολείο του Βόρειου Μονάχου είναι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που το σχολείο τους κινδυνεύει να κλείσει!

Δείτε τις νεότερες εξελίξεις:

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνομιλία με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στο Moosfeld, όπου στεγάζονται προς το παρόν το 2ο Γυμνάσιο και το Λύκειο με τη συντονιστική επιτροπή. Μετά την συνομιλία έγινε πλέον ξεκάθαρος ο εμπαιγμός εκ μέρους του κ. συντονιστή. Ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι δεν είναι εφικτή μελλοντική συνεργασία, λόγω παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης προς την ελληνική πλευρά εξαιτίας της ασυνέπειας της. Ως εκ τούτου οι “ διάφορες λύσεις και επιλογές” που μας παρουσιάζονται από πλευράς του κ. συντονιστή απλά δεν υφίστανται. Πρόκειται καθαρά για μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και χρονικής καθυστέρησης, ώστε σύντομα να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Τουτέστιν, για αρχή, την διάλυση του 4ου Δημοτικού σχολείου.

Ήρθε η στιγμή, ο καθένας για τον εαυτό του καταρχάς και όλοι μαζί εν συνεχεία, να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας. Τις ευθύνες που απορρέουν από τον ρόλο μας ως γονείς και ως “κληρονόμοι” των εν λόγω σχολείων. Των σχολείων που δημιουργήθηκαν με υπομονή, επιμονή και αγώνα από μια γενιά που είχε όραμα και ελπίδα να προσφέρουν κάτι καλύτερο στα παιδιά τους.

Ήρθε η στιγμή να αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς αν θα σκύψει για άλλη μια φορά το κεφάλι, αν θα αφήσει για άλλη μια φορά να αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του, αν θα παραμείνει για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατής.

Αν η απάντηση είναι όχι, τότε σας περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 18.05.2017 και ώρα 16.00 μ.μ. έξω από το Προξενείο Μονάχου, για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το μέλλον των παιδιών μας! Ένας αγώνας που γίνεται έξω από κάθε κομματικό και προσωπικό συμφέρον, και αφορά όλους τους Έλληνες της ομογένειας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να αγωνιστούμε για να μην απογοητεύσουμε τα παιδιά μας!

Καθημερινά θα σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, μέσω της ιστοσελίδας μας (https://aristotelis-schule.de), που δεν πρέπει να σταματήσουν μέχρι να επιτύχουμε!

Με εκτίμηση

η Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Επιτροπών Σχολείων Μονάχου