BOOKSPOT

Μετά την άδεια και την παραμονή Πετράκη, επόμενη προτεραιότητα το γηπεδικό

0

Το θέμα της αδειοδότησης είχε ευτυχή κατάληξη για τον ΠΑΣ Γιάννινα καί φέτος. Βέβαια, δεν υπήρχε ιδιαίτερη αγωνία, αφού τα έσοδα εκτοξεύτηκαν, λόγω Europa League και η ομάδα μπόρεσε να είναι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της, κυρίως προς την εφορία, που θα είναι το μεγάλο βάσανο για πολλά ακόμα χρόνια, εως ότου πληρωθεί και η τελευταία από τις 100 δόσεις.

Από εκεί και πέρα, δύο προσφυγές που υπήρχαν δεν δημιούργησαν «πονοκέφαλο». Εκείνη του Ίλιτς, που διεκδικούσε περίπου 100.000 ευρώ, απορρίφθηκε, ενώ ο Τσάβες θα πληρωθεί περί τα 80.000 ευρώ σε δόσεις. Οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της ομάδας είναι οι τρέχουσες και αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση καταβολής δόσεων από τη NOVA και τον ΟΠΑΠ που ξεπερνάνε τα 600.000 ευρώ, ο ΠΑΣ θα είχε στείλει ήδη εξοφλημένους για διακοπές άπαντες και θα είχε και «ταμείο».

Το δεύτερο θέμα που κλείνει εντός των ημερών, μετά την άδεια, είναι αυτό του Πετράκη. Το σήριαλ κούρασε πολύ τον κόσμο, αλλά τουλάχιστον λαμβάνει αίσιο τέλος, αφού οι πληροφορίες που υπάρχουν από την περασμένη Δευτέρα είναι, ότι το deal μεταξύ τους προχωράει και απομένουν μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να βγουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Χριστοβασίλης και Πετράκης μπαίνουν πλέον σε συζητήσεις για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και όταν ο πρόεδρος επιστρέψει από κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις που είχε σε Βουλγαρία και Κομοτηνή, θα προχωρήσουν και περισσότερο τα μεταγραφικά.

Αριθμό προτεραιότητας, μετά τα παραπάνω, παίρνει πλέον το γηπεδικό. ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Super League και Επιτροπή Σταδίων περιμένουν την υπογραφή Βασιλειάδη για να πάρουν μπροστά οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουν το ξήλωμα του αγωνιστικού χώρου για να αρχίσει η κατασκευή του νέου. Είναι πολύ πιθανό την επόμενη εβδομάδα να πέσει κι αυτή η υπογραφή για να αρχίσουν σύντομα τα έργα.

Αυτό που είχε δηλώσει ο κ. Χριστοβασίλης μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, ήταν ότι το «Ζωσιμάδες» θα διαθέτει από τη νέα χρονιά έναν από τους καλύτερους αγωνιστικούς χώρους της Ελλάδας, κάτι που είναι ευχή όλων. Κάποτε έπρεπε να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της πόλης και όχι μόνο της ομάδας, γιατί το γήπεδο των «Ζωσιμάδων» είναι η πιο συχνή εικόνα που στέλνεται τηλεοπτικά από τα Ιωάννινα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα, όμως, με τα έργα και το σχεδιασμό, ο ΠΑΣ Γιάννινα αναμένει τις απαντήσεις από Λίλα και Ακόστα, ώστε να ξέρει αν θα συνεχίσει μαζί τους ή θα αναζητήσει τους αντικαταστάτες τους. Ο Γιάννης Πετράκης τους θεωρεί χρήσιμους, αφού η εμπειρία τους και το γεγονός ότι είναι χρόνια στην ομάδα, μπορεί να φανούν πολύτιμα την επόμενη χρονιά. Για τον Λίλα υπήρξε δημοσίευμα ότι είναι κοντά στο να πει το «ναι», ενώ ο Ακόστα έχει «κολλήσει» στο μονοετές συμβόλαιο, αφού ήθελε διετές.

Είδε Ρότζεν

Τον Ροτζέν Ιμπραχίμ έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Γιάννης Πετράκης, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την Κρήτη. Πρόκειται για έναν 21χρονο επιθετικό του Αστέρα Ρεθύμνου, ο οποίος με 29 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του εκεί τοπικού πρωταθλήματος.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν αποκλείεται να βρεθεί στα Γιάννενα στην έναρξη της προετοιμασίας, ώστε να δοκιμαστεί από τον Ρεθυμνιώτη τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Σχόλια

Comments are closed.