image description

Με μια μεγάλη επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων έκανε φέτος «ποδαρικό» στις διεθνείς κωπηλατικές διοργανώσεις! Πιο συγκεκριμένα, οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Παντελής Σωτηρακόπουλος κατάφεραν να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στη Δίκωπο άνευ των Εφήβων, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κρέφελντ της Γερμανίας.

Οι δύο νεαροί Πρωταθλητές, αποτελώντας ένα πλήρωμα αμιγώς Γιαννιώτικο, πραγματοποίησαν εξαιρετικές κούρσες με τη βάρκα τους στους αγώνες, βρέθηκαν στον τελικό της Δικώπου και, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, έφτασαν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου! Με αυτή τους την επιτυχία Παλαιοπάνος και Σωτηρακόπουλος έθεσαν τις βάσεις για ισάξιες και ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον το οποίο ανοίγεται μπροστά τους λαμπρό.

Η υποδοχή

Την Δευτέρα το πρωί έγινε στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων η καθιερωμένη υποδοχή των δύο Πρωταθλητών, παρουσία στελεχών της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., προπονητών του Ομίλου, αθλητών και φυσικά των οικογενειών των Θανάση Παλαιοπάνου και Παντελή Σωτηρακόπουλου, που δεν έκρυβαν τη συγκίνησή τους για τη μεγάλη επιτυχία των Γιαννιωτόπουλων στη Γερμανία.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Δημήτρης Μήτταρης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του Δ.Σ. του Ν.Ο.Ι. προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους, κάνοντας λόγο για ένα ομιλικό πλήρωμα που λόγω νεαρής ηλικίας έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Παράλληλα, ευχήθηκε τα δύο παιδιά να ανέβουν στα ψηλότερα σκαλιά του βάθρου και σε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις της Κωπηλασίας.

Από την πλευρά του ο Γιαννιώτης Ομοσπονδιακός Τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος, μιλώντας καταρχήν με την ιδιότητα του πατέρα του Θανάση, εξέφρασε τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια τόσο του ίδιου όσο και της μητέρας του νεαρού Πρωταθλητή, της Τόνιας Σβάιερ, παλιάς Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας της Κωπηλασίας, για την επιτυχία αυτή των δύο Γιαννιωτόπουλων στο Πανευρωπαϊκό. «Αυτός ήταν ο πρώτος διεθνής αγώνας για την ελληνική Εθνική Ομάδα και ο Ν.Ο.Ι. δε θα μπορούσε να μην έχει παρουσία, η οποία μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα κι ένα μετάλλιο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παλαιοπάνος μιλώντας και ως προπονητής τόνισε ακόμα ότι «είναι δύσκολη και απαιτητική υπόθεση το να διαχειρίζεται κανείς το παιδί του και ως αθλητή, αν και ένας προπονητής οφείλει ούτως ή άλλως να δείχνει γονική μέριμνα προς όλους τους αθλητές του».

Από τη μεριά τους ο Θανάσης και ο Παντελής αναφέρθηκαν στη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, με πείσμα και επιμονή, ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό τους, προκειμένου να φτάσουν στο μετάλλιο κατά τους αγώνες του Πανευρωπαϊκού στο Κρέφελντ της Γερμανίας.