image description

Η Ανατολή επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» στον τελικό των Νέων της ΕΠΣΗΠ και πανηγύρισε το τρόπαιο παίρνοντας παράλληλα ρεβάνς για την περσινή της ήττα (είχε νικήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα 2-1).

Το ματς

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός ήταν καλός, η Ανατολή ήταν ανώτερη και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Η Ανατολή μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στο 7′ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο Γιάννος μπήκε στην περιοχή από αριστερά έκανε τη συρτή σέντρα, ο Ντασούτης έκανε την προβολή, αλλά για ελάχιστα εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα. Ο,τι δεν κατάφερε σε αυτή την φάση το πέτυχε δυο λεπτά αργότερα η Ανατολή. Ο Γκεσούλης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Ντασούτης έκανε την προβολή, οι αμυντικοί του ΠΑΣ προσπάθησαν να διώξουν, αλλά έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 0-1. Στο 15′ η Ανατολή βρέθηκε μια ανάσα από το να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Γκεσούλης εκτέλεσε το κορνερ, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μελιγγιώτης προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά, όμως για πολύ λίγο δεν βρήκε την μπάλα. Στο 17′ ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει. Ο Γιαννέτας βρήκε ωραία τον Γεωργούλα, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Θεμελής απομάκρυνε. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την πρώτη του αλλαγή και αυτή ήταν τερματοφύλακα. Ο Νάκος στην φάση του γκολ τραυματίστηκε, προσπάθησε να συνεχίσει, δεν τα κατάφερε και αντικαταστάθηκε από τον Σούκι. Στο 21′ παραλίγο να έρθει η ισοφάριση. Ο Γεωργούλας εκτέλεσε το κόρνερ, όμως ο Θεμελής απομάκρυνε με υπερένταση πριν ο Μερκουριάδης σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 33′ ο Μελιγγιώτης σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία να δώσει μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Πόγιας έκανε ωραία ατομική ενέργεια, έσπασε στον Μελιγγιώτη, αλλά αυτός από ευνοϊκή θέση σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με την Ανατολή να κρατάει με άνεση το υπέρ της σκορ. Η μόνη αξιόλογη φάση που έκανε ο ΠΑΣ ήταν τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Ρίζος έβγαλε τη σέντρα, ο Ιωαννίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ανατολή δεν απειλήθηκε καθόλου και σπατάλησε και κάποιες καλές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το ματς. Η πρώτη ήταν στο 51′. Ο Ντασούτης βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ του ΠΑΣ, σούταρε, είδε όμως την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 74′ η Ανατολή σκόραρε με τον Μελιγγιώτη, όμως ο διαιτητής έδωσε φάουλ για χέρι στο κοντρόλ. Ενα λεπτό αργότερα ο Μελιγγιώτης πήγε να πάρει το «αίμα» του πίσω. Εκλεψε την μπάλα από τον Παπακωστίδη, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Σούκι τον νίκησε. Η τελευταία ευκαιρία του τελικού άνηκε και πάλι στον Μελιγγιώτη. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, καθώς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες της Ανατολής έγιναν ένα… κουβάρι και πανηγύρισαν με την καρδιά τους την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ στην αντίπερα όχθη υπήρχε απογοήτευση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάκος (18′ Σούκι), Παπακωστίδης, Ζουμπάς (30′ Ρίζος, 80′ Βλάχος), Δάφλος (58′ Αλιγιάννης), Μερκουριάδης, Στραγάλης, Ιωαννίδης, Δήμας, Δήμου (68′ Παίλας), Γεωργούλας (66′ Smail), Γιαννέτας

ΑΟ Ανατολής: Θεμελής, Ντάνας, Στεργίου, Μιχαηλίδης, Λώλης, Γκεσούλης (80′ Καρίτσος), Γιάννος (53′ Cala), Βασιλάκης, Ντασούτης (69′ Τζώρτζης), Μελιγγιώτης, Πόγιας

Διαιτητής: Πάνος Ι.
Α’ βοηθός διαιτητή: Αντωνίου Β.
Β’ βοηθός διαιτητή: Κοττόρος Ε.