image description

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα στις 27-30 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής εξωστρέφειας, διπλωματίας πόλεων και συνεργασιών σε παραγωγικούς τομείς του Δήμου Ιωαννιτών, που υλοποιεί η δημοτική αρχή σε συγκεκριμένες αγορές στόχους του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, μετά από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Δήμαρχο του Kiryat Ono, Israel Gal, προς τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και την ιδιαίτερη συμβολή και υποστήριξη του όλου εγχειρήματος από τον Πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων Δρ. Μωυσή Ελισάφ, οργανώθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου αποτελούμενη από το κ. Γ. Παπαδιώτη, Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωαννίνων, τον κ. Ι. Εμμανουηλίδη εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης του ΔΣ και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου κ. Σ. Ζέρβα. Στην αποστολή συμμετείχε με ενεργό ρόλο η κα Αλέγρα Μάτσα η οποία και εκπροσώπησε την Εβραϊκή Κοινότητα Ιωαννίνων ως Αντιπρόεδρος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή της αντιπροσωπείας σε συναντήσεις – διεργασίες μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Δήμου ‘Kyriat Ono’, με την υπογραφή μνημονίου πρωτοβουλιών συνεργασίας (σε θέματα Τουρισμού, Πολιτισμού, Τεχνογνωσίας & Καινοτομίας κ.α.) και την έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Έτσι οι δύο δήμαρχοι δεσμεύτηκαν, κατά το επόμενο διάστημα, ότι θα αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με στόχο να σχεδιαστούν οι περαιτέρω δράσεις – ενέργειες μεταξύ των δύο περιοχών που θα ενισχύουν τις δυνατότητες ανάπτυξης επισκέψεων εξοικείωσης-προβολής, συνεργασίας σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση,, ο αθλητισμός, οι επιστήμες, επιχειρηματική καινοτομία, οι ακαδημαϊκές και επιχειρηματικές σχέσεις, οι ανταλλαγές αντιπροσωπειών της νεολαίας κ.α.

Η αντιπροσωπεία είχε ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας διαφόρων δομών ενός σύγχρονου Δήμου του Ισραήλ, την εξέλιξη έργων υποδομής και υψηλής τεχνολογίας καθώς και να ενημερωθεί για τους τρόπους χρηματοδότησης, άντλησης πόρων και εφαρμογής συστημάτων διαχείρισης – παρακολούθησης διαδικασιών.

Ο Δήμαρχος κ. Θ. Μπέγκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ευκαιρία αυτή που δόθηκε στο αποστολή ώστε να βιώσει από κοντά καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο δήμο Kiryat Ono αλλά και για την ευκαιρία που είχε να προβάλλει με αυτό τον τρόπο την εξωστρεφή της ταυτότητα της πόλης των Ιωαννίνων.
Τέλος η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις διάφορες περιοχές της περιοχής του Δήμου του Kiryat Ono αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Τελ Αβίβ ενώ έγινε και επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.