image description

Συγκινητικό β’ μέρος από την Ελληνική ομάδα minifootball και 1-1 με τους πρωταθλητές Ευρώπης Καζάκους! Τα παίζει όλα για όλα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ματς της Τρίτης με τους Πορτογάλους.

Με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αντάξιο του πάθους και της ποιότητας της, η Ελληνική ομάδα minifootball κοίταξε στα μάτια το Καζακστάν, το οποίο πέρυσι σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο, και με μεγάλη εμφάνιση στο β’ μέρος πήρε ένα από τα σπουδαιότερα αποτελέσματα στην παρουσία της στις ευρωπαϊκές δοργανώσεις. Με την συγκινητική παρουσία Ελλήνων φιλάθλων στο πλευρό της επίσημης αγαπημένης, οι παίκτες του Αντρέα Ντρένοβα δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν και με εξαιρετικό πάθος και “λύσσα” για αποτέλεσμα πήραν έναν βαθμό, ο οποίος μπορεί να τους δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στο Μπρνο της Τσεχίας.

Το πρώτο μέρος μέρος κύλησε χωρίς σπουδαίες στιγμές για τις δύο ομάδες. Ο Ταϊμπασάροφ στο 7′ με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Ξανθό κι άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ευρώπης.. Στο β’ όμως μέρος, οι Έλληνες πίεσαν ψηλά, είχαν ανάσες και έδειχναν ότι θα πέσουν μαχώμενοι για να πάρουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Στο 17′ ο Τζανέτος με σουτ απείλησε για την Ελληνική ομάδα και στο 27′, ο Στάμος έχασε καλή ευκαιρία με το σουτ του από αριστερά να δυσκολεύει τον τερματοφύλακα των Καζάκων.

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η ελληνική ομάδα minifootball έκλεισε στα καρέ της τους πρωταθλητές Ευρώπης στο β’ μέρος, με το συνεχές πρέσινγκ της και την καλή της ψυχολογία. Έτσι, στο 30′ η ελληνική πίεση απέδωσε καρπούς, με τον Στάμο να κλέβει τη μπάλα και να πλασάρει εύστοχα τον Καζάκο πορτιέρο, σημειώνοντας το 1-1. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και 2ο γκολ αν ο Καζάκος τερματοφύλακας (καλύτερος των πρωταθλητών Ευρώπης στον αγώνα), δεν έδιωχνε τη μπάλα με αυτοθυσία, 5 λεπτά πριν από τη λήξη του ματς.

Όλα πλέον να κριθούν την Τρίτη, όταν η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία (23:15 / ζωντανά από τα κανάλια NOVASPORTS)

Καζακστάν (Σαϊράνοφ): Νταραμπάγιεφ, Μαμράινοφ, Σλίουιμεν, Γελεμέσοφ, Αχμετσαρίποφ, Αμπντρασίλοφ, Κενζεγκούλοφ, Γκριγκόριεφ, Ταϊμπασάροφ, Κουλενέκοφ, Αταντάγιεφ, Μπόζιεφ, Γιουσούποφ.

ΕΛΛΑΔΑ (Ντρένοβα): Ξανθός, Λευκαρίτης, Ταραμάς, Γκιάλης, Τζανέτος, Καραβίδας, Στάμος, Γιώτης, Μπαστάκης, Κεφάκης, Σπαντιδέας, Ζάχο.