image description

Ο Ισπανός μέσος αποχαιρετά μέσω του a-sports.gr τους Ηπειρώτες και εξηγεί τι έγινε και αποχώρησε * Τι δεν ξεχνάει και ποια παιχνίδια του έχουν μείνει

Είπε αντίο με τον δικό του τρόπο… Μπορεί να ήθελε να μείνει στον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, η χρυσή τομή δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι ο Νόε Ακόστα αποχωρεί, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τον Γιώργο Χριστοβασίλη στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (13/6).

Η τελική επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ. Κανείς δεν έκανε πίσω και το θέμα έκλεισε κάπου εκεί με τον Ισπανό να απορρίπτει την αρχική πρόταση που του είχε γίνει για μονοετές συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές και την ΠΑΕ να μην αποδέχεται την αντιπρότασή του.

Για έναν ξένο δεν είναι σύνηθες να περνάει 3,5 χρόνια σε μία ομάδα και σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Ακόστα δέθηκε αρκετά τόσο με τους «κυανόλευκους» όσο και γενικά με την πόλη, στην οποία απολάμβανε να μένει και η οικογένειά του.

Το a-sports.gr επικοινώνησε μαζί του και εκείνος δεν έκρυψε πως θα του λείψουν τα πάντα ή για την ακρίβεια σχεδόν τα πάντα… «Τα πάντα γενικά από τον σύλλογο, οι οπαδοί του, η πόλη, όλα… Τόσο σε μένα όσο και στην οικογένειά μου. Περάσαμε τρία πολύ ωραία χρόνια εκεί και θα έχει πάντα μία θέση στην καρδιά μας», είπε αρχικά και αστειευόμενος προσέθεσε κατόπιν δικής μας παρέμβασης: «Εντάξει, ο καιρός ίσως όχι. Έβρεχε συνέχεια».

Ποια είναι τα παιχνίδια που δεν θα ξεχάσει ποτέ; Η απάντηση εύκολη: «Τα ευρωπαϊκά ματς, τα οποία ήταν τα πρώτα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό για όλους μας στην ομάδα».

Ο Ακόστα ήταν μέλος των Ηπειρωτών σε ένα διάστημα καθόλα επιτυχημένο για εκείνους, οι οποίοι αυτά τα χρόνια είναι σταθερά στις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Μπορεί να μην υπάρχει το μπάτζετ για οικονομικές υπερβάσεις, μπορεί οι μεταγραφές να ήταν πάντα μετρημένες, όμως, υπήρχε το μυστικό της επιτυχίας. «Νομίζω ότι ήμασταν ένα γκρουπ παικτών που όλοι μας δουλεύαμε πολύ και αυτό ήταν το κλειδί σε συνδυασμό φυσικά με τη δουλειά που έκανε το τεχνικό επιτελείο», είπε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα, δεν γινόταν να μην του ζητήσουμε να μας πει τι έγινε και δεν παρέμεινε στην ομάδα: «Ήθελα να συνεχίσω στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά νομίζω πως πρόταση ανανέωσης δεν ανταποκρινόταν στις εμφανίσεις μου και στην προσφορά μου στον σύλλογο. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και έχοντας δώσει τα πάντα στην ομάδα από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα που ήμουν εκεί».

Όσο για το μέλλον του; «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι τις ίδιες φιλοδοξίες που είχα και όταν ήμουν 15 και είμαι στην ίδια κατάσταση. Θέλω να συνεχίσω να παίζω για πολλά χρόνια. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον και τώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, ο ατζέντης μου θα κοιτάξει την καλύτερη λύση για μένα».