image description

Στην καλύτερη ίσως τοποθέτηση για τα τεκταινόμενα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από την ημέρα που ανέλαβε πρόεδρος, ο Χριστοβασίλης μίλησε για όλους και για όλα. Έβγαλε ειδήσεις, μίλησε για όραμα και το κυριότερο  δεν «κρύφτηκε» σε τίποτα.

Είδηση για τις μεταγραφές είναι ο αριθμός έξι ποδοσφαιριστών που θα αποκτηθούν, που σημαίνει ότι η μισή ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και αυτό είναι λογικό και επόμενο μετά από την αποχώρηση, για διάφορους λόγους, των «ενδεκαδάτων» Κούτρη, Λίλα, Ακόστα, Ζάιρο , την αμφίβολη στάση του Μαμπουλού και τον απρόσμενο σοβαρό τραυματισμό του εξαιρετικού τερματοφύλακα Περιστερίδη .

Όπως όμως λογικό και επόμενο είναι το συμπέρασμα, ότι η ομάδα από την «παλιά καλή φρουρά» στο επόμενο πρωτάθλημα θα έχει πλέον στις τάξεις της μόνο τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Γιάκο και ουσιαστικά ο Πετράκης καλείται να χτίσει μια νέα ομάδα,οπωσδήποτε ανάλογων απαιτήσεων,με την προηγούμενη που φέτος ουσιαστικά έβαλε τίτλους τέλους.

Το αν θα επιτευχθεί αυτό, εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από την ποιότητα των μεταγραφών, αλλά και από το πόσο έτοιμοι θα είναι να διεκδικήσουν θέση βασικού, ποδοσφαιριστές που στο περσινό ρόστερ ήταν δεύτερες επιλογές ή λόγω τραυματισμών δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν με αξιώσεις  τον καλό τους εαυτό.

Το στοίχημα λοιπόν για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ , αγωνιστικά, είναι στις μεταγραφές μιας και όσο ο προπονητής κάνει τους παίκτες, άλλο τόσο και οι παίκτες τον προπονητή.

Από προπονητή πάντως για μια ακόμη φορά ο Χριστοβασίλης πέτυχε το απόλυτο μιας και με την ανανέωση Πετράκη και των συνεργατών του, έπραξε το καλύτερο δυνατό.

Είδηση για πωλήσεις …πέραν του Κούτρη, γνωστοποίησε επίσημα το «προς πώληση» του «πορτιέρε»  Πασχαλάκη, εφ όσον υπάρξει πρόταση που να ικανοποιεί.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ επί  Χριστοβασίλη  γνωρίζει καλά  να πουλάει . Με δεδομένο το ότι έχει οικονομικά προβλήματα,  έχει καταφέρει να  χτίσει εξαιρετικές συνεργασίες με ατζέντηδες, πετυχαίνοντας πάντα το καλύτερο δυνατό, τόσο για την ομάδα όσο και τους ποδοσφαιριστές.  Το σημαντικότερο;  Δεν λειτουργεί με προχειρότητα, μιας και αναπληρώνει άμεσα το όποιο κενό αφήνει πίσω της η φυγή κάθε αξιόλογου ποδοσφαιριστή του.  Σημαντικότατο  μερίδιο, βέβαια,  σε αυτό έχουν οι Γεωργουλόπουλος  και Παναγώτης Χριστοβασίλης. Ξέρει λοιπόν και να αγοράζει…

Είδηση και ότι θα ανακατασκευαστεί «εκ θεμελίων» ο χλοοτάπητας με εγγύηση δυνατότητας  ακόμη και προπονήσεων,  με αποτέλεσμα  να αναμένεται να ξαναζήσουν οι Γιαννιώτες τις παλιές καλές εποχές , όπου στις προπονήσεις που πραγματοποιούνταν  στους Ζωσιμάδες παρευρίσκοντο  πολλές φορές όσοι ήταν και στους αγώνες. Γιατί αλλιώς βάζεις στην καθημερινότητα σου να παρακολουθήσεις προπόνηση του ΠΑΣ στο κέντρο της πόλης και αλλιώς στην άκρη της…

Είδηση και το ότι όλα μπορούν να βρεθούν  για το νέο γήπεδο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, όπως  μελέτες, διάθεση Δημάρχου για παραχώρηση έκτασης, συνεργασία Περιφερειάρχη που όμως , όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία, αν δεν βρεθεί επενδυτής που να αναλάβει το κόστος κατασκευής .

Κι εδώ βέβαια δημιουργείται το ερώτημα … Εάν υπάρξει κάποιος που να αναλάβει την χρηματοδότηση της επένδυσης,  με τι αντάλλαγμα θα το κάνει; Η’ εφ όσον έχει το οικονομικό  μέγεθος μιας τέτοιας επένδυσης, τεράστιας για τα σημερινά  Ελληνικά δεδομένα σε σχέση πάντα με το μέγεθος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και της πόλης, ποιος ο λόγος του να μην απαιτήσει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς,  κάτι που ο πρόεδρος δεν ανέφερε σχετικά με την διάθεση του σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Εν κατακλείδι, η ερχόμενη περίοδος  βρίσκει τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να ξεκινάει  για μια ακόμη χρονιά οικονομικά υγιής, όπως πιστοποίησε και η επιτροπή αδειοδότησης, με άριστο αγωνιστικό χώρο και με ένα μεγάλο στοίχημα του κατά πόσο ο αξιόλογος  Πετράκης και οι εξαιρετικοί  στο είδος τους συνεργάτες του, θα μπορέσουν να παρουσιάσουν ένα δεμένο σύνολο, που πρωτίστως  δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής στην κατηγορία και συγχρόνως  θα καταφέρει να αναδείξει ποδοσφαιριστές που θα ξεχωρίσουν, ανεβάζοντας τις «μετοχές» τους στο επόμενο μεταγραφικό παζάρι. Κάτι απαραίτητο για την επιβίωση του κλάμπ…

Ο χρόνος θα δείξει, αλλά προς το παρόν το όνειρο που θέλει τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στην superleague, χωρίς προβλήματα και κυρίως χωρίς σοβαρές οπαδικές «γκρίνιες»… συνεχίζεται.

* *(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)