image description

Η Διοίκηση και ολόκληρη η αθλητική οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα για την οικονομική ενίσχυση του σωματείου που εισηγήθηκε πρόσφατα και ενέκρινε το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται επίσης σε όλη τη Δημοτική Αρχή αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων για την πολύτιμη αυτή συνδρομή προς τον Όμιλό μας.

Τα συγκεκριμένα χρήματα αποτελούν οικονομική «ανάσα» και αναγκαία στήριξη ενόψει διεξαγωγής της β΄ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στην Καστοριά, στην οποία ο Ν.Ο.Ι. θα λάβει μέρος με πλειάδα αθλητών. Θα διατεθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των παιδιών στην Καστοριά! Επίσης, θα καλυφθούν ανάγκες υποδοχής και φιλοξενίας της αποστολής της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας του Καναδά, η οποία τον ερχόμενο Ιούλιο θα προπονηθεί επί δεκαήμερο στην Παμβώτιδα και στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι..

Οι παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η έλλειψη επιχορηγήσεων από πλευράς της Πολιτείας προς τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό καθιστούν σήμερα ιδιαίτερα δύσκολο το έργο όλων των σωματείων. Οι απαιτήσεις δε, είναι ακόμη μεγαλύτερες για συλλόγους που υπηρετούν τον Αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, όπως κάνει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων εδώ και 63 ολόκληρα χρόνια.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, αναγνωρίζοντας την ιστορία, την κοινωνική προσφορά και τις διαχρονικές επιτυχίες του Ν.Ο.Ι. παραμένει σταθερά αρωγός και συμπαραστάτης του Ομίλου, στηρίζοντας τις προσπάθειές του. Η συμβολή του στην διεκδίκηση και ανάληψη της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων του 2019 υπήρξε καθοριστική, με τις παρεμβάσεις που έκανε τόσο προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη όσο και προς την Κωπηλατική Ομοσπονδία. Καθοριστική υπήρξε εξάλλου η βοήθειά του για την επιτυχή διοργάνωση του περσινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στα Γιάννενα.

Για όλους αυτούς τους λόγους του οφείλεται ένα μεγάλο από καρδιάς «ευχαριστώ»!