image description

Δεκάδες αθλητές, από πολλές χώρες του κόσμου, συμμετέχουν στο 2ο ITF CUP που διεξάγεται στα Γιάννενα από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων που διοργανώνει τους αγώνες, με μεγάλη επιτυχία, για δεύτερη χρονιά.

Στον εκπληκτικό χώρο, στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων- όπου έχουν γίνει οι κατάλληλες εργασίες, οι αθλητές αγωνίζονται στα κυρίως ταμπλό ενώ οι γιαννιώτες Βασίλης Βαρδάκης και Αλέξανδρος Σκορίλας, δίνουν τη δική τους μάχη με πολλές ελπίδες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα, το μεσημέρι, κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων, ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης κ. Κώστας Ευθυμίου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Παπαχρήστος, ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκόλας, δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη συμμετοχή της διεθνής αθλητικής οργάνωσης που προβάλλει την πόλη και φέρνει κόσμο στα Γιάννενα, τοποθετώντας τα στον χάρτη των μεγάλων παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων κ. Κώστας Ευθυμίου μαζί με όλα τα μέλη του Ομίλου συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση. Σε δηλώσεις του ο κ. Ευθυμίου δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των αθλητών από όλο τον κόσμο ενώ οι ίδιοι οι αθλητές δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την άρτια διοργάνωση και τις εγκαταστάσεις.

«Είναι μεγάλη η ικανοποίηση για την συμμετοχή αθλητών από όλες τις χώρες ενώ τα πρώτα αποτελέσματα των ελλήνων αθλητών είναι πολύ αισιόδοξα. Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που πλέον γίνεται θεσμός ενώ πρόθεσή μας είναι να φέρουμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις στα Γιάννενα», είπε, ευχαριστώντας την Περιφέρεια και το Δήμο Ιωαννιτών για την στήριξη της προσπάθειας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου  και ο Δήμος Ιωαννιτών συνέβαλαν καθοριστικά στην δημιουργία των νέων γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης. Έργα, που σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, δεν θα ολοκληρωνόταν χωρίς την αρωγή των φορέων. Τέλος, ευχαρίστησε τους πολλούς χορηγούς που συμβάλουν για την διεξαγωγή των αγώνων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Παπαχρήστου, αρμόδιος Αθλητικών Θεμάτων, δήλωσε ανοικτά την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως αυτή του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων. «Η επιτυχία ήταν δεδομένη και το ίδιο και οι ικανότητες, μιας και η διοργάνωση γίνεται για δεύτερη χρονιά. Θα είμαστε στο πλευρό του Ομίλου σε κάθε προσπάθειά», είπε χαρακτηριστικά, ευχόμενος τα καλύτερα στους γιαννιώτες αθλητές που συμμετέχουν στο 2o ITF CUP.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, δήλωσε την ικανοποίησή του για την διεξαγωγή του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος που στρέφει το ενδιαφέρον εκατοντάδων αθλητών από όλο τον κόσμο στα Γιάννενα.

Ο κ. Μπέγκας, υπογράμμισε τη διάθεση του Δήμου να στηρίζει τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που πέραν όλων των άλλων θετικών στοιχείων φέρνουν και πολύ κόσμο στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

«Καλωσορίζουμε μια διεθνής διοργάνωση με συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο. Η ανταπόκριση, είναι αποτέλεσμα των συστηματικών προσπαθειών του Ομίλου Αντισφαίρισης που έχει γίνει στρατηγικός σύμμαχος του Δήμου στην προσπάθεια για την ανάδειξη της πόλης των Ιωαννίνων. Είναι μια γιορτή» είπε, σημειώνοντας, ότι «η ύπαρξη του Ομίλου, στο Πάρκο Πυρσινέλλα ήταν «ανάσα» για να διατηρείται ο χώρος σε μια αξιοπρεπή κατάσταση πριν περιέλθει και πάλι το Πάρκο στην κυριότητα του Δήμου.

Τέλος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ της ΚΝΕ- που γινόταν παράλληλα με την έναρξη των αγώνων του 2ου ITF CUP, λέγοντας ότι με την εθελοντική τους δουλειά  βοήθησαν σημαντικά στον ευπρεπισμό του χώρου.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκόλας αναφέρθηκε στη σημασία των αθλητικών διοργανώσεων υπογραμμίζοντας την προσπάθεια του Ομίλου Αντισφαίρισης που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ITF CUP ευχόμενος την επόμενη χρονιά να έρθουν ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις στα Γιάννενα. «Θέλουμε να ακούγεται το όνομα της πόλης μας και να συνδέεται με μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Στόχος, κάθε χρόνο να διεκδικούμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Εμείς, είμαστε στο πλευρό του Ομίλου και των αθλητών των Ιωαννίνων που συμμετέχουν στο ITF CUP»

 

Τι δηλώνουν οι αθλητές

Από την πόλη μας συμμετέχουν οι αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων: Βασίλης Βαρδάκης, Νίκος Ρόζος και Αντρέας Τζέλης καθώς και ο αθλητής της Ακαδημίας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Σκορίλας.

O Βασίλης Βαρδάκης από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (Ο.Α.Ι) μιλώντας στα ΜΜΕ, και ενώ είχε μόλις νικήσει τον Κύπριο αντίπαλό του, αναφέρθηκε στην διοργάνωση ευχαριστώντας δημόσια τόσο τον πρόεδρο του Ο.Α.Ι όσο και όλους τους φορείς και τα μέλη του Ομίλου που συμβάλλουν στην προσπάθειά τους.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας γιαννιώτης αθλητής της Ακαδημίας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (Α.Α.Ι)  και μέλος της Εθνικής Ομάδας,  δήλωσε την ικανοποίησή του για την διοργάνωση ενώ ευχαρίστησε την διοίκηση του ΟΑΙ που τους δίνει την δυνατότητα να αγωνίζονται στην χώρα τους και στην πόλη τους: «Οι εγκαταστάσεις και οι συνθήκες είναι άριστες και εύχομαι ο Ο.Α.Ι. να καταφέρει να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις

Τέλος, ο Πέτρος Τσιτσιπάς που αγωνίζεται για τον Όμιλο Γλυφάδας και την Εθνική Ομάδα, σημείωσε ότι είναι ένα άρτια διοργανωμένο τουρνουά ευχόμενος σε μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα: «Είναι σίγουρα καλύτερα να αγωνίζεσαι στη χώρα σου και σε μια τόσο όμορφη πόλη όπως τα Γιάννενα» κατέληξε.