image description

Με το «σκήπτρο» του Πρωταθλητή Ελλάδος επέστρεψε από την Καστοριά ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος δεν… χάλασε την παράδοση που τον θέλει σταθερά κυρίαρχο στο άθλημα της Κωπηλασίας! Στο πλαίσιο λοιπόν της β΄ φάσης του 83ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος υπερασπίστηκε με επιτυχία τον επίζηλο τίτλο τον οποίο, σημειωτέον, κατακτά για 29 συνεχόμενα χρόνια. Απέδειξε έτσι με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι παραμένει η μεγαλύτερη δύναμη του αθλήματος στη χώρα, γεγονός που οφείλεται στη συστηματική και σκληρή δουλειά των αθλητών και των προπονητών του.

Οι αγώνες των κατηγοριών Παίδων – Κορασίδων διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στη λίμνη της Καστοριάς και ο Ν.Ο.Ι. πέτυχε για μία ακόμη χρονιά να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία απ’ όλα τα σωματεία της χώρας χάρη στις διακρίσεις και τις πρωτιές που είχαν τα πληρώματά του.

Συνολικά, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων κατέκτησε στην Καστοριά δύο χρυσά μετάλλια. Ένα στη Δίκωπο Κορασίδων με τις Αριάδνη Μήτση και Αθανασία Μάκου και ένα στην Οκτάκωπο των Παίδων (Γιώργος Κολιός, Ζήσης Μπουκουβάλας, Παύλος Φαϊτάς, Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Βασίλης Ζέρβας, Λεωνίδας Γούνης, Γιώργος Κώστας, Βασίλης Πλιάκος και Χρήστος Λιούγκος). Το τελευταίο αυτό αγώνισμα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από άποψη γοήτρου και η κατάκτηση της πρώτης θέσης αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τους νεαρούς αθλητές του Ν.Ο.Ι.! Με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος φιγουράρει λοιπόν στην πρώτη θέση του πίνακα της γενικής βαθμολογίας με 330 βαθμούς διατηρώντας το προβάδισμα που είχε πάρει από την α΄ φάση της διοργάνωσης. Δεύτερος κατετάγη ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με 322,5 βαθμούς και τρίτος ο ΟΕΑ –ΝΑΒ (Βόλος) με 252,5 βαθμούς.

Όσον αφορά στον τίτλο του Πολυνίκη, αυτός πήγε φέτος στον ΟΕΑ – ΝΑΒ, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 11 χρυσά, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια. Σε απόσταση αναπνοής βρέθηκε ο Ν.Ο.Ι. με 10 χρυσά, 10 αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια, με τρίτο τον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με 10 χρυσά, εννέα αργυρά και έξι χάλκινα μετάλλια.

Τους αγώνες της β΄ φάσης του 83ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, οι οποίοι διεξήχθησαν και τις δύο ημέρες με «συμπυκνωμένο» ωράριο, λόγω καιρικών συνθηκών, παρακολούθησαν από κοντά ο Πρόεδρος Χρήστος Αλεξίου και μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., αλλά και οι γονείς πολλών αθλητών που ταξίδεψαν στην Καστοριά για τον σκοπό αυτό.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Σε δήλωσή του με αφορμή την επισφράγιση της επιτυχίας του Ομίλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου αναφέρει τα ακόλουθα: «Με την τέλεση της β΄ φάσης στην Καστοριά, ολοκληρώθηκε το 83ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων για μία ακόμη χρονιά, την 29η συνεχόμενη, ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος, σημειώνοντας ένα ‘σερί’ επιτυχιών μοναδικό στην ιστορία του αθλήματος! Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Όμιλός μας είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο άθλημα της Κωπηλασίας σε όλη την Ελλάδα! Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Ι. θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες για να παραμείνει ο Όμιλος στην πρώτη θέση».

Την απόλυτη ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.Ι. για την επιτυχία με την οποία στέφθηκε η επίσκεψη της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας του Καναδά στα Γιάννενα με αφορμή την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων εκφράζει ο Χρήστος Αλεξίου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι., «σ’ αυτό συνέβαλλαν σε ό,τι τους ζητήθηκε, Δήμος Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου. Καθοριστική ήταν επίσης η άψογη και εγκάρδια εξυπηρέτηση από το ξενοδοχείο ‘Olympic’ όπου διέμεινε η ομάδα και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη κ. Στάθη Σιούτη, για τον οποίο όλοι οι αθλητές εκφράστηκαν με τα πιο κολακευτικά λόγια. Επίσης, εξαιρετικά ευχαριστημένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι έμειναν οι αθλητές της Καναδικής αποστολής από την υποδειγματική βοήθεια που τους πρόσφεραν τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.Ι. κ. Εβελίνα Ασπιώτη και κ. Αντώνη Καραπέτσο, που ως οικοδεσπότες είχαν εκ μέρους του Ομίλου την ευθύνη για την υποδοχή και διαμονή της αποστολής στα Γιάννενα».

Εξάλλου, την απόλυτη ικανοποίησή του και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Όμιλο για την επιτυχή διαμονή της Καναδικής ομάδας στα Γιάννενα εξέφρασε στην Καστοριά προς τη Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς.