image description

Ικανοποιημένοι ήταν και οι δύο προπονητές, Πετράκης και Τεννές, από το δεύτερο φιλικό που έδωσαν οι ομάδες τους στο Καρπενήσι. Τελικό αποτέλεσμα 1-1, με την ομάδα της Φθιώτιδας να προηγείται με τον Βουό στο 42ο λεπτό και τον ΠΑΣ να ισοφαρίζει με τον Κόντε στο 69ο.

Ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε και σήμερα δύο διαφορετικές ενδεκάδες, μ’ έναν πιο πολύπολοκο σχηματισμό, 3-4-2-1 στο α’ μέρος, όπου ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα, Τζημόπουλος, Μπέριος και Σερβιλάκης στην τριάδα της άμυνας, ο υπό δοκιμή Φουάσης (Κ-20 του Ολυμπιακού) ήταν το αριστερό μπακ χαφ, ο Καρανίκας δεξιό, Γαρουφαλιάς, Ναδάλες, Βιδάλ και Ντόλοβατς στη μεσαία γραμμή, με τον Χαλκιαδάκη να είναι πότε αυτός στην κορυφή και να εναλλάσσεται με τον Βιδάλ.

Στα πρώτα 30 λεπτά ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Η Λαμία ήταν πιο επικίνδυνη και είχε καλές ευκαιρίες με τον Ακόστα και τον Βασιλαντωνόπουλο στο 11’ και το 16’. Στο επόμενο ακριβώς λεπτό ο Βιδάλε με ατομική ενέργεια πέρασε δύο παίκτες και με το αριστερό σημάδεψε τη ρίζα της δοκού του Παπαδόπουλου. Η Λαμία κράτησε τα ηνία του αγώνα και στο 24’ άλλη μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία είχε ο Ακόστα.

Από το 30’ και μετά ο ΠΑΣ πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και σε διάστημα 2 λεπτών απείλησε να προηγηθεί, αρχικά με τον Χαλκιαδάκη στο 36’ και στη συνέχεια με τρομερό σουτ του Ναδάλες, που έβγαλε στο «παραθυράκι» του ο Παπαδόπουλος.

Κι ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιρνε τον έλεγχο του αγώνα, από ένα πλάγια του Παντελιάδη, ο Βουό με γυριστή κεφαλιά στη μικρή περιοχή έκανε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά το 1-0.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε ολοκληρωτικά της Λαμίας. Έπαιζε με 3-5-2 ο Πετράκης. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, τριάδα στην άμυνα οι Μιχαήλ, Μαυροπάνος και Σκόνδρας, δεξί μπακ χαφ ο Μπουκουβάλας, αριστερό ο Μουταμπάλα, εσωτερικοί χαφ ήταν ο υπό δοκιμή Βραζιλιάνος Λουίς Ενρίκε (23 ετών, είναι 8άρι και έπαιζε στην Κασκαβέλ), Κοζορώνης και Νικολιάς και στην επίθεση ήταν οι Γιάκος και Κόντε.

Οι Γιαννιώτες είχαν πολύ μεγάλη κατοχή μπάλας, η Λαμία κλείστηκε στο μισό γήπεδο, παρ’ όλα αυτά κάποιες υποψίες ευκαιρίας έγιναν αρχικά από Γιάκο και Κόντε για να έρθει τελικά το 1-1 από χτύπημα κόρνερ του Κοζορώνη και κοντινό πλασέ του Κόντε στη μικρή περιοχή.

Ο ΠΑΣ είχε κι ένα ακόμα δοκάρι στο ματς με υπέροχο σουτ του Νικολιά από το ημικύκλιο της περιοχής, όπου η μπάλα έγλειψε την οριζόντιο δοκό.

Το ματς ολοκληρώθηκε με μία ευκαιρία από κάθε ομάδα. Ο Πατσαρούχας είχε σουτ μέσα από την περιοιχή που έφυγε λίγο άουτ, ενώ ο Κόντε στο 92’ θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στα Γιάννενα, αλλά το πλασέ που έκανε υπό πίεση από πλάγια θέση δεξιά, πέρασε παράλληλα από την εστία του Πίτκα.

Η ομάδα θα επιστρέψει αύριο το μεσημέρι στα Γιάννενα, με τον Μαμπουλού, όπως είπε ο κ. Πετράκης, να μην υπολογίζεται αυτή τη στιγμή, μιας και δεν γύρισε ακόμα από την άδεια που είχε ζητήσει για οικογενειακό λόγο.