image description

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή  το μεσημέρι το ZAGORI MOUNTAIN RUNNING  2017. Η αρχή έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου με την εκκίνηση του αγώνα TERA των 80χλμ τον οποίο κέρδισε με νέο ρεκόρ αγώνα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 9:18:06 Στη δεύτερη θέση ο Ισπανός Gessed Hernantez και τρίτος ο Ιταλός Giulio Ornati. Στις γυναίκες πρώτη με ρεκόρ διαδρομής η Γλυκερία Τζιατζιά  με 11:12:07 με δεύτερη την Katarzina Cekoska και τρίτη την Ιωάννα Χουρίδου.

Την σκυτάλη πήρε ο αγώνας Marathon των 44χλμ με νικητή τον Δημήτρη Σελέτη ακολουθούμενο από τον Βαγγέλη Νούλα και τον Αντώνη Νέστορα. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ευγενία Μπουλμέτη με δεύτερη τη Χρύσα Τζίμα και τρίτη την Meri Mirceska.

Την Κυριακή έγινε ο αγώνας των 21χλμ με νικητές τον Γιώργο Διαλεκτό για τους άνδρες και την Δήμητρα Ανδρούτσου στις γυναίκες. Η αυλαία έπεσε με τον αγώνα fun των 10χλμ με νικητή τον Αντώνη Πουρίκα στους άνδρες και την Δήμητρα Τζαλοκώστα στις γυναίκες.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό πολλοί Γιαννιώτες δρομείς συμμετείχαν και διακρίθηκαν με αποκορύφωμα την πρώτη θέση στις γυναίκες στα 21χλμ από την Δήμητρα Ανδρούτσου, την δεύτερη θέση στα 44χλμ από την Χρύσα Τζίμα και την τρίτη θέση στα 10χλμ από τον Δημήτρη Δρούγκα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καννής