image description

Με… σατανικό τρόπο φαίνεται πως κλείνει η τύχη το μάτι στον Ολυμπιακό την τελευταία 5ετία. Το SDNA έψαξε τις κληρώσεις του Κυπέλλου που τον φέρνουν σχεδόν μόνιμα αντιμέτωπο με ομάδες μικρού βεληνεκούς!

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας τα Χανιά επιβεβαιώνοντας πως η τύχη πάει με τους δυνατούς. Τύχη που μοιάζει να επαναλαμβάνεται σαν τις κληρώσεις του Τζόκερ! Σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκει μπροστά τους αντιπάλους Football League, ακόμα και στις τελικές φάσεις του Κυπέλλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά λοιπόν, που η κλήρωση χαμογελά στους «ερυθρόλευκους». Την τελευταία πενταετία ο Ολυμπιακός για τέταρτη φορά κληρώνεται με ομάδα μικρότερης κατηγορίας μετά τον 1ο του γύρο. Τη μοναδική φορά που αντιμετώπισε στον 2ο γύρο ομάδα της Σούπερ Λίγκας (2012/13 τον Αστέρα Τρίπολης) δεν κατάφερε τελικά να πάρει το Κύπελλο καθώς αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον ΠΑΟΚ.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις διαβολικά τυχερές κληρώσεις των «ερυθρολεύκων» την τελευταία πενταετία…

ΣΕΖΟΝ 2011/12

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του από τον 4ο γύρο αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Πιερικό. Στην κλήρωση των 16, μόνο ο Πανσερραϊκός και ο Θρασύβουλος ήταν ομάδες εκτός Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» κλήρωθηκαν με τον Θρασύβουλο.

4η φάση
Πιερικός-Ολυμπιακός 1-3

5η φάση
Ολυμπιακός-Θρασύβουλος 3-0

Προημιτελικός
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0

Ημιτελικά
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0
ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-0

Τελικός
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 (παρ.)

ΣΕΖΟΝ 2012-13

Πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού εκείνη τη σεζόν στο Κύπελλο ήταν η Παναχαϊκή. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν άνετα με δύο νίκες. Η κληρωτίδα, όπως και την προηγούμενη χρονιά, έφερε στο δρόμο του Ολυμπιακού πάλι ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, την Καβάλα που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Football League.

3η φάση
Ολυμπιακός-Παναχαϊκη 2-0
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 0-3

4η φάση
Ολυμπιακός-Καβάλα 2-0
Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1

Προημιτελικά
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Ημιτελικά
Ολυμπιακός-Πανθρακικός 6-2
Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-2

Τελικός
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3 (παρ.)

ΣΕΖΟΝ 2013/14

Αυτή η σεζόν αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο πέρασε άνετα τον Φωκικό, ωστόσο στην επόμενη φάση έπεσε πάνω στον Αστέρα Τρίπολης. Εκείνη τη χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εκτός διεκδίκησης του τροπαίου στα ημιτελικά από τον ΠΑΟΚ.

2η φάση
Ολυμπιακός-Φωκικός 5-1

3η Φάση
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 4-0
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

Προημιτελικά
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1

Ημιτελικά
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0

ΣΕΖΟΝ 2014/15

Πέρυσι ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον όμιλο με Παναχαϊκή, Φωστήρα, Πανιώνιο, έχοντας δηλαδή να αντιμετωπίσει δύο ομάδες της Football League. Πέρασε ως πρώτος και η κλήρωση του χαμογέλασε για ακόμα μια φορά αφού του έφερε στο δρόμο του άλλη μια ομάδα της Football League, τον Τύρναβο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έφτασε ως τον τελικό με την Ξάνθη, έχοντας αντιμετωπίσει μόνο ομάδες της Football League, την ΑΕΚ στα προημιτελικά και τον Απόλλωνα Σμύρνης στα ημιτελικά.

2η φάση (όμιλοι)
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-1
Φωστήρας-Ολυμπιακός 0-2

3η φάση
Τύρναβος-Ολυμπιακός 0-3
Ολυμπιακός-Τύρναβος 8-0

Προημιτελικά
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1

Ημιτελικά
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-3
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 1-1

Τελικός
Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1

ΣΕΖΟΝ 2015/16

Η τύχη του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με απίστευτο τρόπο και φέτος μετά τη φάση των ομίλων, καθώς η σημερινή κλήρωση του έστειλε στην 3η φάση τα Χανιά.

2η φάση (όμιλοι)
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2
Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός 0-4
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 1-2

3η φάση
Χανιά – Ολυμπιακός…