image description

Παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο, ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 σε προπονητικού χαρακτήρα φιλικό παιχνίδι που έγινε στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα. Ο Αλέξανδρος Νικολιάς χρίστηκε και σ’ αυτό το φιλικό (όπως και με την ΑΕΛ) σκόρερ με υπέροχο μακρινό σουτ στο δεξί “παραθυράκι” του Ρέι, ενώ δοκάρια είχαν οι Κόντε και Γιάκος στο α’ ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με γκολ από τα.. αποδυτήρια, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα, αφού ένα κλέψιμο του Δεληγιαννίδη κοντά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στον Μακ και από εκεί στον Πρίγιοβιτς που έχει αποδείξει ότι είναι “κρύο” αίμα και σκοράρει πανεύκολα. Αυτό έκανε στο 1ο κιόλας λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να υπερέχει του ΠΑΣ για τα πρώτα 10-12 λεπτά.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε την απόδοσή του και όπως κάνει σε όλα τα φιλικά του παιχνίδια ως τώρα, από το 12′ και μετά ήταν καλύτερος. Η καλή του απόδοση κράτησε ως το 35′ και μετά οπισθοχώρησε, αλλά περιόρισε αρκετά τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βελλίδη.

Οι “κυανόλευκοι” είχαν δύο δοκάρια, το πρώτο στο 14ο λεπτό, όταν από σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Κόντε με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Ρέι, ενώ στο 45′ ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή, σημαδεύοντας και πάλι σε δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, με τον ΠΑΟΚ να έχει μία καλή στιγμή στην αρχή του α’ μέρους με τον Ενρίκε και μία στο τέλος με δοκάρι του Πρίγιοβιτς, ενώ ο ΠΑΣ είχε ένα καλό σουτ με τον Νικολιά.

Το φιλμ του αγώνα

1′ ΓΚΟΛ! 1-0 ο ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς! Βαθιά μπαλιά από τον Μακ με στόχο τον Σέρβο επιθετικό κι αυτός μετά από κοντρόλ με το στήθος, σούταρε στην κίνηση ανοίγοντας το σκορ.

12′ Σέντρα σουτ του Γιάκου από τα αριστερά, μπλόκαρε εύκολα ο Ρέι.

14′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, μετά από κόρνερ του Μπουκουβάλα από αριστερά, κεφαλιά του Σκόνδρα προς τα πίσω, νέα κεφαλιά του Κόντε από κοντά και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

19′ ΓΚΟΟΟΟΛ! Καταπληκτικό σουτ του Νικολιά έξω από την περιοχή και η μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ρέι για να ισοφαρίσει ο ΠΑΣ σε 1-1!

28′ Ο Πρίγοβιτς έστρωσε στον Μακ, όμως το σουτ του Σλοβάκου μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

32′ Ο Μακ εκτέλεσε το φάουλ και ο Βελλίδης απέκρουσε δύσκολα.

32′ Καλή ενέργεια και σουτ του Δεληγιαννίδη μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

36′ Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς μετά από σέντρα του Σάχοφ, δεν ανησυχεί ο Βελλίδης.

45′ Δοκάρι για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάκου!

50′ Ο Ενρίκε ανέβηκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ και ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ.

63′ Καλό σουτ του Γιάκου από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

87′ Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Δεληγιαννίδης, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ενρίκε, Μακ (58’ Μίσκοβιτς), Τζάλμα (58’ Κότζακ) και Πρίγιοβιτς

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας (81’ Μαυροπάνος), Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (81’ Βιδάλ), Χαλκιαδάκης (60′ Λίλα) και Κόντε

Το ματς παρακολούθησε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.  Ο 28χρονος τερματοφύλακας βρέθηκε με πολιτικά ρούχα στον πάγκο των «ασπρόμαυρων».

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Πασχαλάκης είχε συζητήσεις και εναγκαλισμούς με τους πρώην συμπαίκτες του, που του εύχονταν καλή επιτυχία στο νέο βήμα της καριέρα του.