image description

Κορυφαία ερμηνεύτρια με σπάνια φωνή, καταξιωμένη δημιουργός, με σχεδόν 40 χρόνια επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας, η Ελένη Βιτάλη έρχεται στα Γιάννενα για μία μοναδική συναυλία στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών μελετών, την Παρασκευή, 25 Αυγούστου! Μαζί της θα είναι ο καταξιωμένος τραγουδοποιός και φίλος αγαπημένος της από τα παλιά Νίκος Ζιώγαλας. Τη συναυλία διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Βόλλευ Γιάννενα Α.Σ. και μέρος των εσόδων της θα διατεθεί για τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Η Ελένη Βιτάλη, διανύοντας σήμερα την καλύτερή της περίοδο, στη μεγάλη αυτή συναυλία της στα Γιάννενα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις δισκογραφικές της επιτυχίες. Δίπλα της στη σκηνή ο Νίκος Ζιώγαλας, θα προσθέσει τις πιο γνωστές δικές του δημιουργίες με τον τρόπο που τον ενώνει επί δεκαετίες μαζί της, δηλαδή την κοινή αισθητική και την κοινή ματιά για το καλό ελληνικό τραγούδι που έχει ρίζες στη Δημοτική και Λαϊκή παράδοση.

Συνοδοιπόροι τους σ’ αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι θα είναι δύο κορυφαίοι σολίστες, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και ο Θανάσης Βασιλάς στο μπουζούκι, καθώς και οι εξαίρετοι μουσικοί: Σταύρος Καβαλιεράστος (μπάσο), ΜανώληΤόμπρος (τύμπανα), Κώστας Γκίτσης (πιάνο) και Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρες).

 

40 χρόνια τραγούδι

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια πορείας, η Ελένη Βιτάλη δίκαια θεωρείται σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια. Με βαθιές ρίζες στη δημοτική παράδοση, στα χρόνια του ΄80 και μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας  και ο Μανώλης Ρασούλης αναδείχτηκε σαν μια από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας. Τραγούδια σαν το «Παίξε Χρήστο επειγόντως», το «Βάρα μου το ντέφι» ή η «Ταχεία», σηματοδότησαν το λαϊκό προφίλ εκείνης της εποχής. Η συνεργασία της με τον Σταμάτη Σπανουδάκη άφησε πίσω της τραγούδια όπως το «Πάμε γι’ άλλες πολιτείες» ή τον «Ξαφνικό έρωτα». Η δημιουργία δικών της τραγουδιών χαρακτήρισε το επόμενο βήμα της. «Το απέναντι μπαλκόνι», ένας δίσκος που έχει υπογράψει η ίδια μουσική και στίχους, σήμερα θεωρείται κλασικός και τραγούδια όπως το «Ένα χειμωνιάτικο πρωί», το «Εγώ τραγούδαγα τα βράδια στα σκυλάδικα» ή η «Κιβωτός» ξεπέρασαν τα όρια του ροκ, του λαϊκού και της μπαλάντας και τραγουδήθηκαν από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια οι συνεργασίες της κάθε φορά ανεβάζουν τον πήχη. Με τον Γιώργο Νταλάρα και την Γλυκερία, με τον Σταύρο Ξαρχάκο και  πέρυσι τον χειμώνα με τον Διονύση Σαββόπουλο στο «Κύτταρο» απέδειξαν ότι η επιτυχία της δεν είναι τυχαία. Με τον Διονύση Σαββόπουλο περιόδευσε πέρσι το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία και η συνεργασία τους αποτυπώθηκε σε ένα διπλό cd με τίτλο «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα», ενώ τον χειμώνα που μας πέρασε, η συνεργασία της με τον Γιάννη Πάριο  άφησε τις πιο καλές εντυπώσεις.

*Ο Νίκος Ζιώγαλας μέσα από την πολύχρονη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, κατατάσσεται σε εκείνο τον χώρο όπου συναντιέται η δημοτική μουσική με την ροκ και τον ηλεκτρικό ήχο. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η παρουσία του, ο μοναδικός τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια και η γνησιότητα του ηχοχρώματός του, έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο θέτοντάς τον σε μια ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Τα εισιτήρια της συναυλίας κοστίζουν 12 ευρώ στην προπώληση και 15 ευρώ στο ταμείο. Προπώληση γίνεται στο Δισκοπωλείο Rock Shop, στα Βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Χαρτέξ, στο περίπτερο ticketsioannina της Κεντρικής Πλατείας, καθώς και ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr των καταστημάτων Public.