image description

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΗΣ συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων την Πέμπτη 10/8/2017 με θέμα ανεφοδιασμό καυσίμων του Αεροδρομίου στο οποίο συμμετείχαν οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Δήμαρχοι της Π.Ε. Ιωαννίνων, η Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και ανέφερε τα εξής:

«Πάγια θέση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του Επιχειρηματικού κόσμου που εκπροσωπούμε και όλης της κοινωνίας είναι η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των εργασιών αναβάθμισης και εξοπλισμού του Αεροδρομίου με τα κατάλληλα μηχανήματα και όργανα προσγείωσης και απογείωσης και ανεφοδιασμού καυσίμων ώστε να καταστεί πτητικά αξιόπιστο-Διεθνές και μαζί με τους οδικούς άξονες να καταστούν εργαλεία ανάπτυξης του επιχειρείν, να υπάρξουν επενδύσεις, μείωση ανεργίας και αύξηση του βιοτικού επιπέδου.

Η Διοίκηση του Επιμελητήριο Ιωαννίνων από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της έκανε ενέργειες και παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Πιο συγκεκριμένα: στις 14/3/2013 συγκάλεσε κοινή σύσκεψη όλων των Φορέων του Νομού Ιωαννίνων, με θέμα: «Απαίτηση Εκσυγχρονισμού-Ανάπτυξης και Ορθής Λειτουργίας του Αεροδρομίου Ιωαννίνων ο Πύρρος» και στις 3/9/2014 απέστειλα επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά στον οποίο μετέφερα την οργή και την αγανάκτηση του Επιχειρηματικού κόσμου και όλων των πολιτών του νομού Ιωαννίνων για την πέμπτη κατά σειρά παράταση για την ολοκλήρωση των έργων του Αεροδρομίου και ζητούσα την προσωπική παρέμβαση για την ολοκλήρωση την 31/12/2014, με κοινοποίηση σε όλους τους Φορείς, Βουλευτάς, Περιφέρεια, Δήμους, κλπ, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση και σήμερα βρισκόμαστε στην έβδομη παράταση με πιθανή ολοκλήρωση στις 31/5/2018, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση. Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων έχει καταντήσει ένα κακόγουστο σήριαλ, έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει και να συζητάμε σήμερα άλλα αναπτυξιακά έργα για το Νομό μας.

Έστω και τώρα πρέπει από όλους μας να γίνουν κοινές και συντονισμένες κινήσεις για την ολοκλήρωση των έργων και του ανεφοδιασμού καυσίμων γιατί το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι βιώσιμο αρκεί να υπάρξει ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.»