image description

Πρόβλημα λειψανδρίας στην επίθεση, σε συνδυασμό και με την απουσία του τραυματία Γιακουμάκη, κινδυνεύει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ, καθώς Ούγκο Αλμέιδα και Μάρκο Λιβάγια κινδυνεύουν με τιμωρία για τα χτυπήματά τους σε αντίπαλο στον χθεσινό αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό.

Ο Πορτογάλος φορ αποβλήθηκε στο 28’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, όταν φάνηκε να απωθεί και ίσως να χτυπά με τον αγκώνα τον προσωπικό του αντίπαλο, Χαντάκια. Ο κανονισμός προβλέπει τιμωρία δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας και τριών για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο.

Ο Κροάτης επιθετικός, που πέρασε σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος, χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο τον ίδιο αντίπαλο (Χαντάκια), αλλά δεν τιμωρήθηκε. Ο κανονισμός προβλέπει ότι «… η χρήση οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού, για την επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές επιτρέπεται, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας από οποιαδήποτε ΠΑΕ, της ίδιας κατηγορίας… για παράβαση που διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία». Συνεπώς εφόσον κληθεί σε απολογία και ο Λιβάγια, κινδυνεύει επίσης με τρεις αγωνιστικές.

[Πηγή: sport-fm.gr]