image description

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ανέστης την έσωσε και δυστυχώς σε μία φάση καί ο Ναδάλες που βρέθηκε στην πορεία ενός σουτ του Γιάκου και την έδιωξε άθελά του πάνω στη γραμμή, ενώ οσάκις η ΑΕΚ απείλησε, τα δοκάρια του Βελλίδη έκαναν το… καθήκον τους και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις. Τελικό αποτέλεσμα το 0-0. Πάντως η ομάδα που έπαιξε πιο έξυπνα, είχε πάθος και άξιζε να πάρει τους 3 βαθμούς, αν το ματς έφευγε από την ισοπαλία, ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Πολύ καλά στημένη η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, κοίταξε την Ευρωπαία ΑΕΚ στα μάτια, προσπάθησε να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις και ίσως αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματική η “κυανόλευκη” ομάδα στην επίθεση, να πανηγύριζε σήμερα 3 βαθμούς.

Με τους Γιάκο και Χαλκιαδάκη να κάνουν κορυφαίο ματς, τους Λίλα, Γαρουφαλιά και Μπουκουβάλα να είναι σε όλα αποτελεσματικοί και στην άμυνα τον Τζημόπουλο να είναι αλάνθαστος, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ταχύτητα στο παιχνίδι του, αλλά ο Γιάννης Πετράκης χρειάστηκε να λύσει πολλούς δύσκολους γρίφους, τόσο πριν το ματς όσο και στη διάρκειά του. Ο σημαντικότερος ήταν η απουσία του Κόντε που έχει το εύκολο γκολ και σήμερα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη για τον ΠΑΣ. Ένας ακόμα “πονοκέφαλος” προέκυψε στο 18′ με τον τραυματισμό του Νικολιά, που περιόρισε τις επιθετικές λύσεις, ενώ στην επανάληψη τραυματίστηκε και ο Γαρουφαλιάς, με τον ΠΑΣ να χάνει έναν καλό παίκτη στη μεσαία γραμμή.

Όλες οι αναποδιές, όμως, αναπληρώνονταν από το τρομερό πάθος που έβαλε ο ΠΑΣ και ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο έτοιμοι ήταν οι Ηπειρώτες να κοιτάξουν στα μάτια μία ομάδα που είχε εντυπωσιακή απόδοση με την Μπριζ πριν από λίγες μέρες.

Το 0-0 δεν αλλοιώνει σε καμία περίπτωση το πολύ ωραίο ποδόσφαιρο που απέδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα και επιτέλους σ’ έναν αγωνιστικό χώρο που δεν έχει καμία σχέση με το χάλι του παρελθόντος. Παρά τα παράπονα του Χιμένεθ περί “κινούμενου χαλιού”, τα προβλήματα ήταν ελάχιστα και σε καμία περίπτωση το χόρτο δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Αντίθετα παίχτηκε γρήγορο ποδόσφαιρο, με ένταση και πάθος, που οι περίπου 5.500 φίλοι του ΠΑΣ και οι 500 της ΑΕΚ, το απόλαυσαν.

Για τον κόσμο του ΠΑΣ αξίζει ειδική μνεία αυτήν τη φορά. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας και έδωσε “βροντερό παρών”. Μία από τις σημαντικότερες προσελεύσεις τα τελευταία χρόνια και σίγουρα οι περισσότεροι έφυγαν πολύ ικανοποιημένοι, βλέποντας αυτήν την απόδοση από την ομάδα.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι να βγάλει αυτό το πολύ μεγάλο πάθος σε όλα τα ματς, να έχει διάρκεια και αν την έχει ο κόσμος δεν θα λείψει από το πλευρό του.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, φάνηκε να είναι επηρεασμένη ως ένα βαθμό από το ευρωπαϊκό της ματς, αλλά ξεκάθαρα ήταν μπλοκαρισμένη από το κέντρο και την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και από την πίεση που ασκούσαν ψηλά οι Γιάκος και Χαλκιαδάκης. Ουσιαστικά ο ΠΑΣ “έπνιξε” την ΑΕΚ, που παραλίγο να πάρει νίκη με δύο σουτ από το πουθενά, ένα με τον Λιβάγια στο 43′ κι ένα με το Τσόσιτς στο 84′. Μάλιστα ο “κεραυνός” του Σέρβου βρήκε δοκάρι και έσκασε λίγο πριν τη γραμμή του Βελλίδη. Αυτοί ήταν οι μοναδικοί κίνδυνοι που δημιούργησε ο Δικέφαλος.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του μπορούσε να σκοράρει στο 9′ με τον Τσόσιτς να σώζει προ του Γιάκου, στο 13′ με δυνατό σουτ του Λίλα, στο 31′ με νέο σουτ του Γιάκου που εξουδετέρωσε ενστικτωδώς ο Ανέστης πάνω στη γραμμή, στο 39′ με νέο σουτ του Λίλα που εξουδετέρωσε με τις γροθιές ο Ανέστης και στο 60′ στη διπλή ευκαιρία, αρχικά με το σουτ του Χαλκιαδάκη που έδιωξε δύσκολα ο Ανέστης για να έρθει ο Γιάκος να σουτάρει πάνω στον Ναδάλες που είχε ξεμείνει στη γραμμή και έκοψε βέβαιο γκολ της ομάδας του!

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές αφήνουν πολύ καλή πρώτη “γεύση” για την ομάδα του ΠΑΣ. Ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος, οι Λίλα και Τζημόπουλος φεύγουν για Εθνική και ο ΠΑΣ επιστρέφει στην ενεργό δράση σε περίπου 15 μέρες, σε παιχνίδι μέσα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Τα στιγμιότυπα του ματς ΕΔΩ