image description

Ανακοίνωση για τους πανηγυρισμούς της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την επίλυση του θέματος των καυσίμων στο αεροδρόμιο εξέδωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.

Αναλυτικά:

Τώρα που η τουριστική περίοδος φτάνει στο τέλος της, η Δημοτική Αρχή πανηγυρίζει για την επίτευξη του <<στρατηγικού της στόχου>> που κατά δήλωση της, ήταν η τοποθέτηση δεξαμενών καυσίμων στο υποβαθμισμένο έτσι και αλλιώς αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Αν αυτός ήταν ο μέγιστος στρατηγικός στόχος, τότε πως ακριβώς χαρακτηρίζονται τα έργα και υποδομές  που χρειάζεται η πόλη μας και  που επί μια επταετία η ίδια δημοτική αρχή ούτε καν έχει σχεδιάσει και  όλα βρίσκονται απλά στο πνεύμα των οραμάτων.

Αν το μόνο δώρο του  Πρωθυπουργού ήταν το αυτονόητο, όπως ήταν οι καταργημένες από τους ίδιους δεξαμενές ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών, τότε  η έννοια στρατηγικός  στόχος χάνει την σημασία και την  αξία της  και η Δημοτική Αρχή στερείται παντελώς στόχων και το μόνο που την χαρακτηρίζει είναι οι αστοχίες σε όλα όσα μεγάλα και μικρά χρειάζεται η πόλη μας για να γίνει μια σύγχρονη πόλη, όπως της αξίζει, αντάξια των προσδοκιών των πολιτών  της.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωνε στο τέλος της προηγούμενης άνοιξης ότι όλα ήταν κανονισμένα για την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου μας, έτσι ώστε να γίνεται η πρέπουσα υποδοχή των Ευρωπαϊκών  αεροσκαφών,  για να αποδειχθεί ότι όλα ήταν λόγια του αέρα και ότι ο ίδιος Δήμαρχος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ήταν εκτός τόπου και χρόνου υψηπετούντες οι ίδιοι.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι είναι θιασώτης του «σφάξε με αγά μου ν αγιάσω» και  δεν έχει ούτε την πρόθεση ούτε τη δύναμη να συγκρουστεί για ζητήματα που αφορούν την πόλη μας και τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν χάσει την υπομονή τους από τον συνεχή εμπαιγμό τους.

Σημασία δεν έχει τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό ο Δήμαρχος αλλά τι ακριβώς εξασφάλισε για την πόλη μας εκτός των χτυπημάτων στις πλάτες.

Η λέξη κρίμα ταιριάζει για την πόλη μας, που έχει αφεθεί στην τύχη και στα χέρια μεγαλόστομων «αρχόντων», οι οποίοι ευρισκόμενοι ακόμη στο πνεύμα της θερινής  ραστώνης, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κλίμα   πανηγυριών πανηγυρίζοντες για τα ελάχιστα και τα αυτονόητα.

Επί τέλους, ας κατέβουν από τα σύννεφα εκεί στο δημαρχείο, ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα και ας στρωθούν στη δουλειά, για το καλό της πόλης μας, η οποία επί μία επταετία βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη παραμένοντας στα αζήτητα. Η πόλη θέλει χρήσιμους   και όχι αρεστούς δημοτικούς ηγέτες. Προ πάντων δεν θέλει εφαψίες της κεντρικής εξουσίας.