image description

Η Εθνική αγαπημένη έφτασε κοντά σε μία πολύ μεγάλη υπέρβαση, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αλλά όταν έφτασε στην πηγή αποφάσισε να 《φτύσει》 το νερό. Οι Ρώσοι έκαναν κάρο λάθη, έδωσαν στην Ελλάδα πολλές φορές την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο στο σκορ, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ!

Αν και βρέθηκε η Εθνική Ελλάδος να προηγείται ακόμη και με 13 πόντους, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, υποχρεώνοντας τους 《τσάρους》σε απανωτά λάθη, ακόμη και έτσι κατάφερε η 《αρκούδα》 να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει αυτή την πρόκριση για τα ημιτελικά απέναντι σε Ιταλία ή Σερβία. Στο μπάσκετ ποτέ δε γίνεται να χαλαρώνεις ή να μένεις από μπαταρία την ώρα που η αντίπαλη ομάδα έχει τόσο έμπειρους παίκτες. Ο ιδρώτας πρέπει συνεχώς να στάζει από το κορμί επί 40 λεπτά, αλλά αυτός φάνηκε να 《στεγνώνει》. Θέλετε black out, θέλετε άγχος, θέλετε κακή διαχείριση απο τον παγκο; Οι γαλανόλευκοι έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι και δύσκολα σε τέτοια φάση να ξαναβρεθεί τέτοια ευκαιρία.

Ήταν μια μεγάλη στιγμή να δώσει απάντηση σε όλους εκείνους που την είχαν 《τελειωμένη》και να προχωρήσει στα ημιτελικά κάνοντας ένα μεγάλο βήμα γι’αυτά τα παιδιά. Αλλά όταν έχεις πάρει τόσο μεγάλη διαφορά και μπορείς να την αυξήσεις κι’άλλο, και αντ’αυτού βλέπεις να είσαι ξαφνικά από κάτω τόσο γρήγορα, τότε κάτι πρέπει να μας προβληματίσει.

Είναι αυτή η αποσύνθεση που είδαμε να έχει η Εθνική μας σε όλο το τουρνουά. Εκεί που έχανε την γη κάτω από τα πόδια της χωρίς λόγο. Έμενε συχνά από δυνάμεις και συγκέντρωση,κάνοντας πολλά παιδικά λάθη.

Ένας Καλάθηςχάρμα οφθαλμών!!

Μέσα στα αρνητικά και ένα καλό. Ο Νικ Καλάθης ξύπνησε! Και αυτό μπορεί να έγινε την ύστατη ώρα αλλά δεν ήταν αρκετό. Έχοντας 25 πόντους (8/12 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ) πήρε την σκυτάλη από τον Σλούκα και επιχείρησε να ηγηθεί μίας πολύ μεγάλης πρόκρισης χωρίς να είναι αρκετό αυτό όμως. Κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση έδειξε ότι μπορεί και θέλει να βοηθήσει ακόμη και αν αυτό ήρθε αργά.

Ρώσικη ρουλέτα και πως να τ’αρνηθείς 

Για τον Κώστα Μίσσα ήταν ένα παιχνίδι μεγάλη ευκαιρία να πάει κόντρα σε όλα τα κακώς κείμενα που έχουν λεχθεί, υποχρεώνοντας πολλούς να αναθεωρήσουν τα λόγια τους. Αλλά όταν το +13 γίνεται -5 τότε κάπου φταίει και ο πάγκος με τις οδηγίες του. Η Εθνική σαν να έχανε την ψυχραιμία της και τον στόχο της πολλές φορές και αυτό της κόστισε. Και για τον Μίσσα λοιπόν ήταν ένα παιχνίδι κερδίζω και όλοι μετανοούν ή χάνω και τους δίνω το δικαίωμα να επαναλάβουν την φράση που ακούσαμε σε όλο το τουρνουά 《τα λεγα εγώ》

Έχει πολλά να πάρει η Εθνική μας από αυτό το τουρνουά. Και πολλά να δουλέψει για μεταγενέστερες ευκαιρίες και ματς. Πολλά λάθη να σκεφτεί και πολλά θετικά να εισπράξει. Έχουμε δρόμο ακόμη και δεν είμαστε ούτε στα μισά ή Μίσσα…