image description

Αήττητος σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα κι αυτό το αήττητο θέλει να το συνεχίσει και σε μία έδρα που πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχει πανηγυρίσει βαθμό-βαθμούς, την Τούμπα. Απέναντι στον ενισχυμένο μεταγραφικά ΠΑΟΚ, οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα, με το γνωστό τους τρόπο, προσοχή στην άμυνα, γρήγορες αντεπιθέσεις και απόλυτη προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και πριν από 1,5 μήνα περίπου σε φιλικό παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να κάνει ένα πολύ καλό ματς και να παίρνει την ισοπαλία 1-1 και μάλιστα με γκολάρα του Νικολιά!

Οι απουσίες δεν επιτρέπουν για μία ακόμα φορά στον Γιάννη Πετράκη να έχει πολλές λύσεις στα χέρια του κι έτσι το μοναδικό ουσιαστικά δίλημμα που τίθεται για την ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα, είναι αν θα ξεκινήσει λίγο πιο επιιθετικογενώς το ματς, με Μανθάτη δηλαδή εσωτερικό χαφ ή αμυντικογενώς με τον Κοζορώνη ως τρίτο αμυντικό χαφ.

Θυμίζουμε ότι εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Ναδάλες που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο, όπως και οι γνωστοί πλέον τραυματίες Κόντε, Νικολιάς και Ροντρίγκεζ.

Πιθανή ενδεκάδα: Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Λίλα, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (ή Μανθάτης), Γιάκος και Χαλκιαδάκης

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του στο πρωτάθλημα δεν έχει δείξει καλό πρόσωπο, δυσκολεύεται πολύ απέναντι στις κλειστές άμυνες, αν και χάνει πολλές ευκαιρίες. Με τον Λεβαδειακό για το κύπελλο, πάντως,  ικανοποίησε, αλλά και πάλι με το «φτωχό» 2-1. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα καταφέρει να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ και φυσικά βρεθεί σε καλή μέρα και ο Βελλίδης, όλα είναι πιθανά.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην άδεια από κόσμο Τούμπα, αφού ο ΠΑΟΚ εκτίει τιμωρία 7 αγωνιστικών. Ένα πλεονέκτημα επιπλέον για τον ΠΑΣ, που δεν θα νιώσει την πίεση της εξέδρας, αλλά μόνο όση πίεση ασκήσει αγωνιστικά η ομάδα του Λουτσέσκου. Ο τελευταίος, πάντως, έκανε αίσθηση με τη δήλωσή του ότι “τον ΠΑΣ Γιάννινα νομίζεις ότι μπορείς να τον κερδίσεις, αλλά βρίσκει τον τρόπο να σου παίρνει το αποτέλεσμα”. Ο Ρουμανός γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες του ματς και σίγουρα τις έχει μεταφέρει στους παίκτες του.

Την αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα ορίστηκε να διευθύνει ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών. Ο Ευαγγέλου είχε σφυρίξει 2 παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα την περσινή σεζόν, στις 29/1/2017 το Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, όπου μάλιστα ο Ατρόμητος είχε βγάλει και ανακοίνωση εναντίον του, αλλά κανείς δεν είχε αντιληφθεί το λόγο που το είχε κάνει αυτό η ΠΑΕ του Περιστερίου και στις 19/3/2017 το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1.

Βοηθοί του θα είναι οι Ανδρέας Φωτόπουλος  και Γεώργιος Κουντουρέλλης, επίσης κι αυτοί του συνδέσμου Αθηνών. Τέταρτος θα είναι ο Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Βέλλιος (Ξάνθης).