image description

Η φάση που ο Μαυροπάνος περιμένει τον διαιτητή να μπει στο ματς και ο ΠΑΟΚ προλαβαίνει να πετύχει γκολ με 2 κεφαλιές στην καρδιά της άμυνας, έχει κρίνει ουσιαστικά το ματς και ήταν αυτό στο οποίο στάθηκε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Πετράκης. Ο τεχνικός του ΠΑΣ, πάντως, χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε στο ότι επιθετικά η δικιά του ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που ο ίδιος ήθελε.

Αναλυτικά:

«Ξέραμε ότι η δουλειά μας σήμερα ήταν πολύ δύσκολη. Ππαίζαμε σήμερα με μια ομάδα που έχει ποιότητα και βάθος. Προσπαθήσαμε αμυντικά να περιορίσουμε την ικανότητα και την ποιότητα που έχει ο ΠΑΟΚ. Εν μέρει, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε καλές και καθαρές ευκαιρίες, τα πήγαμε καλά. Το γκολ που δεχτήκαμε ήταν σε μια στιγμή που παίζαμε με παίκτη λιγότερο και δημιουργήθηκε η φάση σε ζωτικό χώρο της άμυνάς μας.

Από εκείνο που δεν είμαι ευχαριστημένος σήμερα είναι από την επίθεσή μας. έμεινε καθόλου στα πόδια μας και νομίζω δεν γίναμε επικίνδυνοι κατ’ ουσίαν. Και στο β’ μέρος που είχαμε την κατοχή της μπάλας δεν δημιουργήσαμε κάτι. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια, παρά την καλή μας προσπάθεια στο αμυντικό κομμάτι. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Για το αν είχε πρόβλημα σήμερα στο ψηλό παιχνίδι η ομάδα του, λόγω των φάσεων που είχε ο Πρίγιοβιτς (δοκάρι και γκολ με κεφαλιές): «Ξέραμε ότι ο Πρίγιοβιςτ έχει ικανότητα, αλλά ο Μαυροπάνος κέρδισε κατά κράτος τις φάσεις στο ψηλό παιχνίδι. Αλλά θα τύχουν και τέτοιες φάσεις που θα πάρει και κάποια κεφαλιά ο αντίπαλος. Στη φάση του γκολ ήταν εκτός γηπέδου ο Μαυροπάνος και παίζαμε με 10 παίκτες. Η αξία του παίκτη δίνει αβάντα στον ΠΑΟΚ ειδικά μέσα στην περιοχή».

Για το ότι δεν έκανε ευκαιρίες ο ΠΑΣ και αν αυτό ήταν αποτέλεσμα της καλής λειτουργίας του ΠΑΟΚ ή της κακής λειτουργίας του ΠΑΣ: «Όλα έχουν το ρόλο τους. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να κρατήσει το αποτέλεσμα, ήρθε και η κούραση για μας, γιατί παίζαμε σε κακές συνθήκες, είχε πολύ ζέστη. Όταν θες να δημιουργήσεις είναι πιο δύσκολο. Πουλήσαμε εύκολα μπάλες, δεν ήμασταν επικίνδυνοι. Παίξαμε φλύαρα χωρίς προϋποθέσεις να βάλουμε γκολ. Δεν ήμασταν στην καλύτερή μας μέρα σήμερα, αν και μπορούμε να κάνουμε πράγματα ως ομάδα».

Για τους 11 Έλληνες που έπαιξε ο ΠΑΣ μέχρι να μπει ο Σολτάνι: «Πάντα υπάρχουν φθηνοί παίκτες και Έλληνες και ξένοι. Είναι πολιτική δική μου και της ομάδας αυτό. Προσπαθώ να δίνω ευκαιρίες, αρκεί να με πείθουν ότι μπορούν. Τα παιδιά που έχω στην ομάδα δίκαια τα έχω και τα εμπιστεύομαι».

Για το αν είναι ταβάνι του ΠΑΣ μέχρι εδώ που βρίσκεται: «Είναι δύσκολη η ερώτηση. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ένας παίκτης του ΠΑΟΚ πιθανόν να έχει διπλάσια τιμή απ’ όλο το μπάτζετ μας. Η πρόοδος έρχεται μόνο μέσα από τη δουλειά. Πιστεύουμε στη δουλειά μας, στα παιδιά μας, αλλά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, αλλά δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν κι άλλες ομάδες με φιλοδοξία. Κι άλλες ομάδες επενδύουν. Χαμηλά το κεφάλι για να προσπεράσουμε ομάδες με τον ίδιο στόχο μ’ εμάς, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Όλα έχουν σχέση με τα οικονομικά με το τι επενδύεις για να μπεις στην πεντάδα. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς οι έξυπνοι και άλλοι οι βλάκες. Έφυγαν 14 παίκτες ενδεκαδάτοι, και έμειναν ρολίστες, αλλά δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα. Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά που έχουμε».

Σύγκριση του περσινού ΠΑΟΚ με τον φετινό : «Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλη ποιότητα και πληρότητα, αυτό από μόνο του δεν αρκεί, αλλά η προϋπόθεση υπάρχει. Χρειάζεται και υπομονή».

Οι δηλώσεις Πετράκη αρχίζουν στο 5:30”