image description

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός εγκαινίασαν σήμερα το γήπεδο «Λιμνοπούλας» του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων. Ο κ. Βασιλειάδης στην ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι τα Ιωάννινα να καταστούν κέντρο κωπηλασίας για τη νοτιανατολική Ευρώπη με αφορμή τη μεγάλη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας Νέων Ανδρών και Γυναικών το 2019, ενώ τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο ταρτάν στο “Ζωσιμάδες”.

Αναλυτικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε αυτό το εξαιρετικό γήπεδο, σε αυτή την κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού που εκσυγχρονίσαμε στην καρδιά των Ιωαννίνων, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Εδώ και δυόμιση χρόνια σε πολύ σφιχτά οικονομικά πλαίσια προσπαθούμε με χρηστή διαχείριση σεβόμενοι το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου να κάνουμε τις μεγαλύτερες δυνατές παρεμβάσεις για να μπορούν οι συμπολίτες μας να αθλούνται με αξιοπρέπεια.

Είναι σημαντικό ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα ΠΕΑΚΙ χωρίς χρέη και οικονομικά βιώσιμο. Με βάση αυτό προγραμματίζουμε την επόμενη μέρα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο και στον αθλητισμό που θα σέβεται και την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής.

Το 2019 θα είναι το έτος ορόσημο. Τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν μετά από 17 χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας Νέων Ανδρών και Γυναικών. Ξανανοίγουμε τις πίστες μας για διεθνείς διοργανώσεις με σκοπό να καταστήσουμε τα Γιάννενα το κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Κωπηλασία. Έναν πόλο αθλητισμού, τουρισμού και οικονομίας. Δημιουργούμε το πλαίσιο για την οργανωμένη προσέλκυση ξένων ομάδων στη χώρα μας με σκοπό την πραγματοποίηση της προετοιμασίας τους, μία προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει.

Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση ο καθένας στο δικό του μετερίζι με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Στα Γιάννενα εκτός από το γήπεδο «Λιμνοπούλας» το οποίο εγκαινιάσαμε σήμερα, έχουν γίνει και άλλες παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση καινούργιου χλοοτάπητα στους Ζωσιμάδες.

Tις επόμενες μέρες ξεκινάνε οι εργασίες και για το ταρτάν ώστε να λύσουμε και το μεγάλο πρόβλημα του στίβου και φυσικά ο σχεδιασμός για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται και σε άλλες εγκαταστάσεις συνεχίζεται.

Το κολυμβητήριο αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγάλο αγκάθι, αλλά θα συζητήσουμε με τη διοίκηση ώστε να λύσουμε προσωρινά τα προβλήματα και να μπορέσει να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα και κατόπιν να σχεδιάσουμε τις μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζονται. Λύνουμε ένα ένα τα προβλήματα και πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε ένα σχέδιο για το πώς θα προχωρήσουμε στην ανακαίνιση του κολυμβητηρίου.

Εκτός από το κολυμβητήριο στα σχέδιά μας είναι και ο κλειστός χώρος άθλησης κάτω από τους Ζωσιμάδες. Έχουμε συλλέξει όλα τα προβλήματα του νομού και προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε διαχειριζόμενοι καλύτερα το δημόσιο χρήμα να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας».