image description

Τελικά το αν θα βρισκόμαστε στο Mundial της Ρωσίας θα το μάθουμε στο… “νήμα”. Η Ελλάδα θα χρειαστεί να περάσει από τα λεγόμενα “διόδια”, αφού πρέπει και τρία ακόμη παιχνίδια να βάλουν το “χεράκι” τους για την δική μας δεύτερη θέση.

Η Εθνική Ελλάδος έκανε το χρέος της απέναντι στην γειτονική Κύπρο, και με σκορ 1-2 “σκαρφάλωσε” στην δεύτερη θέση του ομίλου, εκμεταλλευόμενη και το στραβοπάτημα της Βοσνίας.


Χωρίς να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο, πήρε ένα άκρως επαγγελματικό τρίποντο που σε συνδυασμό με την ήττα της Βοσνίας με 3-4 από το αδιάφορο Βέλγιο, ξέφυγε στο +2 από την διώκτριά της. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 ύστερα από γκολ του Σωτηρίου, κατάφερε γρήγορα να γυρίσει το παιχνίδι σε 1-2 με τα γκολ των Μήτρογλου και Τζιόλη.

Πλέον όμως ένας θα είναι ο χειρότερος δεύτερος από τους εννιά ομίλους και δεν θα βρίσκεται στα μπαράζ.

Η τελευταία αγωνιστική “παίζεται” στο Καραΐσκάκη και η Εθνική, ως οφείλει, πρέπει να κερδίσει το Γιβραλτάρ για να τερματίσει δεύτερη, χωρίς να την ενδιαφέρει παράλληλα τι θα κάνει η Βοσνία στην Εσθονία. Αλλά το αν θα είναι στις καλύτερες δεύτερες, με “αποζημίωση” ένα εισιτήριο για τα δύσκολα μπαράζ, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν ακόμη και αν πάρει τη νίκη.

Περιμένει, δηλαδή, παράλληλα μία τριάδα παιχνιδιών και το μυαλό της επομένως στρέφεται στον 4ο, 7ο και 9ο όμιλο όπου βρίσκονται οι Ουαλία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Σκωτία, Ουκρανία και Κροατία αντίστοιχα .

Πιο συγκεκριμένα:

Η Ελλάδα δεν θέλει με τίποτα νίκη της Ουαλίας στο Ουαλία – Ιρλανδία, αλλά φυσικά ούτε νίκη των Ιρλανδών με μεγάλο σκορ γιατί θα μπει από κάτω, δεν θέλει νίκη της Σκωτίας στο Σλοβενία – Σκωτία και θέλει ισοπαλία στο Ουκρανία – Κροατία.

Καταλαβαίνεται πως το έργο “πρόκριση” υπόκειται πέρα από το Ελλάδα-Γιβραλτάρ, και σε άλλα τρία γήπεδα, με το “θρίλερ” να κρατάει καλά ως το τέλος.

Η βαθμολογία:

1. Βέλγιο 25 (39-6)

2. Ελλάδα 16 (13-6)

3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 14 (22-12)

4. Εσθονία 11 (12-17)

5. Κύπρος 10 (9-14)

6. Γιβραλτάρ 0 (3-43)

Η τελευταία αγωνιστική στις 10 Οκτωβρίου:

Βέλγιο – Κύπρος

Εσθονία – Βοσνία

Ελλάδα – Γιβραλτάρ