image description

Ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου εις βάρος δύο Αγγλων, που με την χρήση του facebook εξαπάτησαν ένα ανήλικο αγόρι και την μητέρα του, πείθοντάς τους ότι θα τον ενέγραφαν σε ποδοσφαιρική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας ως «στρατολογητές» ταλέντων της FIFA!

Πιο συγκεκριμένα το 17χρονο αγόρι δέχτηκε μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο facebook από έναν Αγγλο, που του συστήθηκε ως μάνατζερ της FIFA και τον έπεισε ότι αντιπροσωπεύει ταλέντα του ποδοσφαίρου κι ότι ήθελε να τον βοηθήσει για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό και να δοκιμαστεί από ομάδες της Αγγλίας, προσφέροντας του μάλιστα την προοπτική υπογραφής τριετούς συμβολαίου.

Ο απατεώνας απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο παιδί και ένα πιστοποιητικό αδειοδότησης από την FIFA, ενώ διαπίστωσε ότι το όνομα με το οποίο του συστήθηκε ήταν καταγεγραμμένο και στην επίσημη σελίδα της, στους αδειοδοτημένους μάνατζερ αλλά και στην ιστοσελίδα της Αυστριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ακολούθησε επικοινωνία του παιδιού με τον Αγγλο με βιντεοκλήση, ενώ λίγες μέρες αργότερα του απέστειλε μια επιστολή στην οποία ανέφερε ότι είχε γίνει δεκτός από την ποδοσφαιρική ομάδα «SUNDERLALD AFC» ζητώντας για να δοκιμαστεί το ποσό των 820 ευρώ για την εγγραφή του. Στην επιστολή υπήρχε εξάλλου και το όνομα του επικεφαλής των νέων ποδοσφαιριστών της συγκεκριμένης ομάδας.

Το παιδί και η μητέρα του απέστειλαν στον απατεώνα τις ταυτότητές τους και φωτογραφίες τους, ενώ του έμβασαν το ως άνω ποσό με την Western Union.

6 ημέρες μετά το παιδί και η μητέρα του έλαβαν ένα email με στοιχεία της ποδοσφαιρικής ομάδας με απόδειξη για την πληρωμή του ως άνω ποσού και πρόσκληση ενώ τους ζήτησαν 1920 λίρες Αγγλίδας για να ολοκληρώσουν την εγγραφή του υποσχόμενοι μάλιστα ότι θα τους επέστρεφαν το ποσό αυτό στην πορεία.

Όπερ και εγένετο και η μητέρα απέστειλε μέσω της ίδιας εταιρείας ταχυμεταφορών και το ποσό αυτό.

Η μητέρα επικοινώνησε με το άτομο στο οποίο είχε αποστείλει τα χρήματα, τον δεύτερο Αγγλο απατεώνα, ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι όλα είχαν τακτοποιηθεί και ότι μένει η πληρωμή του μάνατζερ, που θα αναλάβει το παιδί, ζητώντας της να του αποστείλει το ποσό των 600 λιρών Αγγλίας.

Η μητέρα και το παιδί ανέμεναν τα επίσημα έγγραφα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ταξιδέψει στην Αγγλία. Τα χαρτιά ουδέποτε όμως έφτασαν ενώ οι απατεώνες επεδίωξαν να τους πείσουν ότι από λάθος είχαν σταλεί στον Καναδά και ζητούσαν ακόμη 400 ευρώ για την επανέκδοσή τους!
Η μητέρα απέστειλε email στην ομάδα εξιστορώντας τα ως άνω περιστατικά αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Στην πορεία πληροφορήθηκε από εκπρόσωπο της γραμματείας της ποδοσφαιρικής ομάδας ότι υπήρξαν κι άλλες καταγγελίες για όμοιες απάτες. Ζήτησε μάλιστα από την Ροδίτισσα μάνα να της αποστείλει τα στοιχεία για έλεγχο.

Του θέματος επιλήφθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που κίνησε την διαδικασία δικαστικής συνδρομής για τον ποινικό κολασμό των δραστών.

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της και οι απατεώνες πρόκειται να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Πηγή: dimokratiki.gr