image description

Κλιμάκιο μελετητών συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση πραγματοποίησε την Τετάρτη αυτοψία σε κομβικά σημεία του λεκανοπεδίου προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την διέλευση της Ιόνιας Οδού.

Η αυτοψία επικεντρώθηκε στο τμήμα από Κρυφοβό μέχρι Επισκοπικό και στην περιοχή του Τερόβου.

Η επίσκεψη του κλιμακίου έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε προ ημερών ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε.

Στη συνάντηση είχαν συζητηθεί εκτενώς τα προβλήματα από τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία επιτείνονται από την διέλευση της Ιόνιας Οδού.

Η ανταπόκριση του Υπουργείου ήταν άμεση και το κλιμάκιο κατέγραψε επί τόπου την κατάσταση με απώτερο στόχο την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης ώστε να δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης με δηλώσεις του τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός της άμεσης και θετικής αντίδρασης του Υπουργείου στο αίτημα που είχε υποβληθεί από το Δήμο καθώς τα προβλήματα, σε ορισμένα σημεία κρίνονται ιδιαίτερα σοβαρά με κίνδυνο έντονων πλημμυρικών φαινομένων στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Τόνισε δε την ανάγκη για γρήγορη δρομολόγηση των απαραίτητων έργων από το Υπουργείο προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις.