image description

Υπέρ της ύπαρξης επιπρόσθετων διαιτητών σε όλα τα παιχνίδια της τάχθηκε η Σούπερ Λίγκα και μάλιστα και επίσημα… H Λίγκα εισηγήθηκε προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη χρήση τους σε όλες τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε μετά από συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους της ΚΕΔ πριν από περίπου δέκα ημέρες στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα αυτό.

Πλέον, η ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει για αυτό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο πρέπει να λάβουμε δύο σημαντικά στοιχεία.

Το πρώτο είναι οικονομικό. Στους διαιτητές οφείλονται χρήματα ακόμη και από την περσινή σεζόν. Η χρήση περισσότερων διαιτητών σε κάθε παιχνίδι σημαίνει και περισσότερα χρήματα που θα πρέπει να δίδονται ως μισθός στους διαιτητές για την παρουσία τους στους αγώνες. Την στιγμή που και οφειλόμενα υπάρχουν αλλά και αδυναμία να δοθούν χρήματα για τους εφετινούς.

Το δεύτερο στοιχείο αφορά καθαρά το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή την στιγμή ο αριθμός των διαιτητών που βρίσκονται στους πίνακες της ΚΕΔ έχει μειωθεί αρκετά σε σημείο που δεν είναι αρκετός για να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από τη χρήση επιπρόσθετων.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή (18,19,20 Νοεμβρίου 2017) θα αφιερωθεί στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθούν συμπράξεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.

2/ Το προεδρείο της Super League και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. Γ. Σπανός θα εκπροσωπήσουν τη διοργανώτρια σε συνάντηση με τη Forthnet/Nova.

3/ Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα παρουσιάσει στην ΕΠΟ τις εισηγήσεις της, με γνώμονα τη θεσμοθέτηση διαρκούς διαλόγου και την επίλυση διαχρονικών ζητημάτων που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

4/ Η Super League θα υποβάλλει αίτημα προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ για την παρουσία 2 επιπρόσθετων διαιτητών σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

5/ Οι εισηγήσεις της επιτροπής υπευθύνων Ασφάλειας της Super League έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από το Δ.Σ. και θα προωθηθούν άμεσα στους αρμόδιους φορείς (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ΕΛ.ΑΣ).

[Πηγή: sport-fm.gr]