image description

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ξεχάσει τη λέξη νίκη μέσα στους «Ζωσιμάδες» από τις 18 Φεβρουάριου του 2017 απ’ όταν νίκησε με 1-0 την Κασσιόπη, δηλαδή 8 ολόκληρους μήνες! Αν κάνουμε δε, την αναγωγή σε αγώνες, τότε πρόκειται για τα τελευταία 4+2 παιχνίδια που έδωσε εντός έδρας την προηγούμενη, αλλά και την τρέχουσα σεζόν, ήτοι πέρυσι με Παναιτωλικό (0-0), Ξάνθη (1-1), Ηρακλή (1-2), ΑΕΚ (1-1) και φέτος με ΑΕΚ (0-0) και Πανιώνιο (1-1).

Για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη το σημερινό παιχνίδι με τον Πλατανιά στις 16:00 είναι μόλις το 3ο εντός έδρας παιχνίδι για τη σεζόν που διανύουμε και έρχεται σε μία στιγμή που το πρόγραμμα πλέον ομαλοποιείται. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αντίπαλοι γίνονται του «χεριού» του, αλλά απλά ότι ως το τέλος του α’ γύρου που ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν θα κατεβαίνει στο γήπεδο ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Από εκεί και πέρα έγκειται στους παίκτες και τον προπονητή να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να φτάνουν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Πλατανιάς δυσκόλεψε αρκετά τον ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια και μάλιστα πέρυσι πήρε και μια πρόκριση στο κύπελλο Ελλάδος εδώ μέσα. Ωστόσο η προϊστορία λέει ότι οι Γιαννιώτες δεν έχουν χάσει ποτέ εντός ή εκτός έδρας από την ομάδα των Χανίων σε αγώνα πρωταθλήματος. 5 νίκες και 5 ισοπαλίες γράφει το «κοντέρ», με  τη νίκη να είναι μονόδρομος σήμερα γι’ αυτούς, αν θέλουν να διατηρήσουν τον τίτλο της ομάδας που θα διεκδικήσει πεντάδα.

Το θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα συνδυάζεται με σημαντικές επιστροφές παικτών. Ο Κόντε, έχοντας πάρει και μισή ώρα συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό, θα είναι σίγουρα στο βασικό σχήμα αυτήν τη φορά, όπως και ο Ναδάλες. Η διακοπή ευνόησε τον ΠΑΣ αυτήν τη φορά να ενσωματώσει πιο άνετα τους τραυματίες του και χωρίς βιασύνη. Επιστρέφει επίσης ο Νικολιάς, που δεν φαίνεται να ξεκινάει βασικός, αλλά θα είναι μια από τις λύσεις του πάγκου και εφόσον ξαναδείξει αυτά που έδειξε στην προετοιμασία, ίσως να μην αργήσει να καθιερωθεί και πάλι στο βασικό σχήμα.

Δύο είναι τα διλήμματα του τεχνικού του ΠΑΣ Γιάννινα για τη βασική ενδεκάδα. Το ένα είναι ποιος θα παίξει στη θέση του τιμωρημένου Μαυροπάνου, αν θα είναι ο Μπέριος ή ο Σκόνδρας. Το πιο πιθανό είναι να δούμε τον Τζημόπουλο να τοποθετείται στο κέντρο της τριάδας των στόπερ και δεξιά να πηγαίνει ο Σκόνδρας, με τον Μιχαήλ αριστερά.

Το δεύτερο δίλημμα είναι η τριάδα των εσωτερικών χαφ. Γαρουφαλιάς και Γιάκος είναι οι σίγουροι και από εκεί και πέρα παίζεται αν θα είναι κάποιος εκ των Λίλα, Μανθάτη ή Κοζορώνη.

Δεδομένο είναι το επιθετικό δίδυμο, που θα είναι και πάλι μετά από καιρό οι Κόντε και Χαλκιαδάκης.

Την υπόλοιπη ενδεκάδα θα πλαισιώσουν ο Βελλίδης στο τέρμα,  και οι Μπουκουβάλας και Ναδάλες ως ακραίοι μπακ-χαφ.

Όσον αφορά τον Πλατανιά, φέτος παρουσιάζεται πιο αποδυναμωμένος σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ ο Παράσχος αρχίζει να αισθάνεται… ανασφάλεια στον πάγκο. Τις επόμενες 2-3 αγωνιστικές, ανάλογα με τη συγκομιδή βαθμών της ομάδας του, ίσως να κριθεί το μέλλον του στα Χανιά. Η βαριά ήττα από τον Παναιτωλικό την προηγούμενη αγωνιστική με 0-3 ήταν ένα αποτέλεσμα που έφερε προβληματισμό, αλλά αυτό δεν απασχολεί τον ΠΑΣ Γιάννινα που πρέπει να κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά και -γιατί όχι- εξίσου εντυπωσιακά με τον Παναιτωλικό.

Ο Ζαχαριάδης «ρεφ»

O Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από τον σύνδεσμο της Μακεδονίας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πλατανιά.

Ο Ζαχαριάδης είχε διευθύνει τον περασμένο Ιανουάριο το νικηφόρο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο, όπου είχε σπάσει μια μακρά παράδοση εναντίον του και το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι που είχε σφυρίξει τον ΠΑΣ πηγαίνει ακόμα πιο μακριά, στις 10 Οκτωβρίου του 2011, όπου και πάλι είχε σφυρίξει σε αγώνα ΠΑΣ-Πανιωνίου, με αποτέλεσμα τότε το 0-0.

Βοηθοί του θα είναι ο Κυριάκος Μερκενίδης και ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, επίσης κι αυτοί από τον σύνδεσμο Μακεδονίας. Τέταρτος θα είναι ο Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς) και παρατηρητής ο Ανδρέας Γιακουμής (Αθηνών).

Προσοχή με τους πυρσούς

Ο νέος αυστηρός πειθαρχικός κώδικας για τους πυρσούς βρήκε την πρώτη του εφαρμογή στην ΑΕΚ, που μετά και την έφεση τιμωρήθηκε με 1 αγωνιστική, αλλά και 27.000 ευρώ πρόστιμο. Από τη στιγμή που δημιούργηθηκε δεδικασμένο και με τον ΠΑΣ Γιάννινα δις υπότροπο, είναι δεδομένο ότι οποτεδήποτε ανάψει πάλι πυρσός σε κερκίδα φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα εντός ή εκτός έδρας, τότε ο ΠΑΣ θα στερηθεί την έδρα του. Τεράστια προσοχή, λοιπόν, σε όλα τα υπολειπόμενα παιχνίδια, για να μη δοθει αφορμή να κλείσουν οι “Ζωσιμάδες” και πληρώσει η ομάδα πρόστιμα που δεν τα αντέχει.