image description

Στα Ιωάννινα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Αμυράς, για μία σειρά συναντήσεων προκειμένου να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι τοπικοί φορείς για την ανάδειξη της Ηπείρου καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο, συζητήθηκε το συνεχιζόμενο πρόβλημα της ρύπανσης του ποταμού Καλαμά. Ο Γιώργος Αμυράς ενημέρωσε τον Μιχάλη Πλιάκο για το σχετικό υπόμνημα που υπέβαλε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων. Ο ποταμός Καλαμάς, ο μεγαλύτερος της Ηπείρου, από ποτάμι της χαράς κινδυνεύει να μετατραπεί σε υγρή χωματερή των Ιωαννίνων ενώ έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σε βασικό και αναντικατάστατο παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής.

Ο κ. Θοδωρής Αλεξίου, Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου, παρουσίασε προτάσεις για την ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού και εκδηλώσεις που οργανώνονται για τη διεθνή ανάδειξη, προβολή και προώθηση των ηπειρώτικων προϊόντων.

Ο κ. Φώτης Ραπακούσης, Διευθυντής του Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου  αλλά και σημαντικός συλλέκτης έργων ιστορικής μνήμης, ξενάγησε τον Γιώργο Αμυρά στον μοναδικό χώρο του Μουσείου πάνω στο νησί της λίμνης Ιωαννίνων, που αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ο Γιώργος Αμυράς τέλος, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ.κ. Στάθη Σιούτη και Σαμ Κουδούνης. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι βελτιώσεις που χρειάζονται να γίνουν μέσα από συγκεκριμένες δράσεις ώστε να αναδειχθούν εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα εντάξουν την Ήπειρο στον διεθνή τουριστικό χάρτη και θα καθιερωθεί ως προορισμός τεσσάρων εποχών. Ο βουλευτής τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για προβλήματα όπως η αδυναμία ανεφοδιασμού των αεροσκαφών στον Aερολιμένα Ιωαννίνων καθώς και οι ελλείψεις στο οδικό δίκτυο γύρω από τα λουτρά Αμάραντου και Καβασίλων.