image description

Δυνατό χτυποκάρδι επεφύλασσε στους θεατές που παρευρέθησαν στην Λιμνοπούλα, το παιχνίδι Ολυμπιακός Βοτανικού-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου για την 9η αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει τοπικής κατηγορίας. Τελικό 2-1, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στους 17 βαθμούς όσους έχει και το Ασβεστοχώρι, πλέον, παρέα στην δεύτερη θέση.

Παιχνίδι που δεν θύμιζε σε τίποτα τοπικό πρωτάθλημα, σαν να διακυβευόταν κάτι παραπάνω από ένα τρίποντο αγωνιστικής και μάλιστα αρχής του πρωταθλήματος. Με νέο προπονητή στο τιμόνι τους οι ερυθρόλευκοι, τον Κώστα Γάγα, έδειξαν αρκετά σημάδια βελτίωσης και διαχείρισης μίας τέτοιας έκβασης αγώνα.

Πρώτη ευκαιρία στο 26′, “παρέα” με την ροή του παιχνιδιού, με το δυνατό σουτ του Μητρογιάννη να καταλήγει σε κόρνερ, ύστερα από εντυπωσιακή επέμβαση του “ιπτάμενου” Ντάφλου.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν από το κέντρο και πάνω, έχοντας ανέβει αρκετά στο γήπεδο για να βρουν νωρίς το τέρμα. Αρκετά καλύτεροι οι γηπεδούχοι, με κατοχή, υπεροχή και ορθή κυκλοφορία χωρίς να απειληθούν ούτε μία φορά, αλλά παράλληλα χωρίς να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος, και ακριβώς στο 48′, ήρθαν τα πάνω-κάτω κόντρα στην ροή. Το Ασβεστοχώρι, κέρδισε πέναλτι που έκανε ο Σίσκας στον Κολιάκη σε μία φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενουμένων, με τον Οικονόμου να γράφει το 0-1 και να παγώνει την Λιμνοπούλα.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε, ρίσκαρε, κάνοντας τρεις αλλαγές και έψαχνε μανιωδώς την ισοφάριση, παίζοντας ότι χαρτί διέθετε στον πάγκο ο Γάγας. Συνέχιζε ένα μονότερμα που είχε από το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να μπορεί να διασπάσει εύκολα την αμυντική διάταξη του Ασβεστοχωρίου, και συνεχώς με ψηλό παιχνίδι υπέκυπτε σε λάθη.

Στο 85ο λεπτό όμως ήρθε η λύτρωση και το 1-1 από τον Ζώτο. Ύστερα από κόντρες στην περιοχή και στρώσιμο της μπάλας στα πόδια του, σούταρε με πολύ δύναμη στην γωνία της εστίας του Ντάφλου, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα.

Σ’ ένα παιχνίδι που είχε ρυθμό “western”, το Ασβεστοχώρι πριν κοπάσουν καλά καλά οι πανηγυρισμοί, εκμεταλλεύτηκε μία σύγχυση στα καρέ του Ολυμπιακού στο 92′, σε μία κόντρα επίθεση που βρισκόντουσαν όλοι μπροστά για τους ερυθρόλευκους, και ο Κολιάκης με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σίσκα, με τους φιλάθλους να παγώνουν.

Και ακριβώς στην αντεπίθεση, υπήρξαν τα κενά, και ο Ποζιόπουλος παίζοντας το 1-2 με τον Ρομπότη, έστειλε την μπάλα με πολύ ωραία φαλτσαριστό πλασέ στη γωνία του Ντάφλου, γράφοντας το τελικό 2-1 με κυριολεκτικό “buzzer beater”.

Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής της αναμέτρησης την λήξη. Από την κόλαση στον παράδεισο ο Ολυμπιακός Βοτανικού!

Ολυμπιακός Βοτανικού: Σίσκας, Δημόπουλος(Ποζιόπουλος), Ντρης, Παλιάγκας, Λέζος, Διαμάντης, Μητρογιάννης(Ρομποτής), Ζώτος, Κατζιώτης, Κατζιώτης(Κοκκιάδης), Τζήμας

Αλλαγές: Ρομποτής, Ποζιόπουλος, Χριστάκης, Περιστέρης, Τσίφτσης, Κοκκιάδης, Ζυκηρόπουλος

ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: Ντάφλος, Παπαστεργίου, Σιάμος, Οικονόμου, Κουτρούμπας, Ντάφλος, Μπέτσης(Κώστας), Γεωργίου, Κρομύδας(Γεωργίου), Κολιάκης, Μαλάμος

Αλλαγές: Κώστας, Γεωργίου