image description

Συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτυρόμενων κατοίκων –επαγγελματιών παρά την οδό Νιάρχου, Σεισμοπλήκτων, Κάτω Νεοχωρόπουλου για την μελέτη της Οδού Νιάρχου είχε με δική του πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Σκοπός της ήταν να παρουσιάσει στην Επιτροπή τις βελτιωτικές αλλαγές που έγιναν στη μελέτη προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις ενόψει και του ζητήματος των απαλλοτριώσεων.

Ένα ζήτημα «καυτό» το οποίο μπορεί να επιφέρει μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο εφόσον οι κάτοικοι δεν τις αποδεχτούν και προσφύγουν, όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν, στα αρμόδια όργανα.

Προφανώς η κίνηση του Περιφερειάρχη να συναντηθεί μαζί τους και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές που έγιναν επί της μελέτης δείχνει πως ο κ. Καχριμάνης κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική του αρνητική στάση απέναντι σε όλους όσους ζητούσαν αλλαγές ή ακόμα και μια πλήρη ενημέρωση επί της μελέτης.

Παρόλο όμως την προσπάθεια του Περιφερειάρχη η Επιτροπή, σύμφωνα και με ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν φαίνεται να ικανοποιήθηκε τονίζοντας ότι η συνάντηση απέβησε άκαρπη.

«Στην συνάντηση, στην οποία παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, παρουσιάσθηκαν οι αλλαγές αυτές, που εν τέλει αφορούν σε σημειακές παρεμβάσεις, ενώ παρουσιάσθηκαν και οι θέσεις και οι απόψεις της Συντονιστικής Επιτροπής.

Από την διεξαχθείσα συζήτηση καταγράφτηκε η επιθυμία και των δύο πλευρών για την βελτίωση της οδού Νιάρχου, ταυτόχρονα όμως διαπιστώθηκε και η απόλυτη διάσταση απόψεων για την φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο σχεδιασμός της», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση με την υπόθεση Νιάρχου να έχει ακόμα πολλά επισόδεια.