image description

Είναι ευρέως γνωστό πως αθλητικογράφοι σαν τους Ιωάννου και Σκουντή, αλλά συνάμα και αθλητές όπως οι Διαμαντίδης και ο Γιαννιώτης Φιλίππου, δύσκολα ξαναβγαίνουν και η θέση τους δεν αντικαθίσταται εύκολα. Η διάκριση αυτών των ανθρώπων του μπάσκετ ξακουστή και εμφανέστατη, με τα ονόματά τους να είναι τόσο αναγνωρίσιμα στο άκουσμά τους, που ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί με το μπάσκετ να τους αναγνωρίζουν.

Επιτυχίες όπως το Ευρωπαϊκό του 1987 και αυτό του 2005, συμπεριλήφθηκαν στο τραπέζι που βρίσκονταν καθήμενοι  οι προσκεκλημένοι. 10 κύπελλα Ελλάδος, 9 πρωταθλήματα Ελλάδος, 3 ευρωλίγκες και ένα Πανευρωπαϊκό με το εθνόσημο είναι μερικά από τα κατορθώματα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Νίκος Φιλίππου; 8 πρωταθλήματα με την φανέλα του Άρη, 5 κύπελλα Ελλάδος, 3 συνεχόμενα φάιναλ φορ από το 1988 έως και το 1990, ενώ και ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και μία συμμετοχή μαζί του στο φάιναλ φορ του 1993. Πλάι τους καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, ή καλύτερα της ημερίδας με θέμα “Αθλητισμός και παιδιά και πως αυτός συμβάλλει στην προώθηση της ομαδικότητας και της καλής ζωής, νους υγιής εν σώματι υγιεί”, και ο διεθνής διαιτητής και Γιαννιώτης κύριος Μητσόπουλος. Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με την αίθουσα να είναι κατάμεστη από κόσμο και σχολεία, ενώ οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τους “πρωταγωνιστές” ότι ήθελαν να γνωρίζουν για τον χώρο του μπάσκετ. Στο τέλος φωτογραφήθηκαν με τα ινδάλματα τους και έλαβαν αυτόγραφα.

Βαγγέλης Ιωάννου και Βασίλης Σκουντής δεν είναι άνθρωποι που χρειάζονται συστάσεις. Παρόντες σε όλα τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα, με την φωνή τους μας έδιναν παλμό και κυριολεκτικά μας έβαζαν “εντός της οθόνης” με αγωνία μέχρι το τέλος. Διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ ο Βαγγέλης Ιωάννου και απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, ενώ ο Βασίλης Σκουντής με καταγωγή από τον Πειραιά και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα, αφού από τα 15 του μόλις χρόνια, παρακαλώ, ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, έως και σήμερα με περίπου έναν 40χρονο κύκλο δημοσιογραφικής καριέρας να κλείνει σε λίγο καιρό.

Οι υπέρλαμπροι και άκρως πετυχημένοι δημοσιογράφοι και αθλητές τιμήθηκαν με τιμητικές πλακέτες στην αρχή της ημερίδας αλλά και με αναμνηστικά στο τέλος από τον Δήμαρχο της πόλης και άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας σε μία άριστη εκδήλωση, με πολλά θετικά μηνύματα να περνούν στο μυαλό των παιδιών.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση παρακάτω: