image description

Ένα αήττητο σερί 5 αγώνων είχε η Κ20 του ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο έλαβε τέλος σήμερα και μάλιστα με ολική ανατροπή από την Ξάνθη. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα το ματς, αλλά δέχτηκε ένα τυχερό γκολ στο 73’ από τον Πεταλωτή κι ένα ακόμα στο 80’ στο οποίο ο Σαμπανίδης έχει πάρει ξεκάθαρα την μπάλα με το χέρι για να τη στρώσει μπροστά του και να φύγει για τετ-α-τετ, όμως ο διαιτητής Νέος, αλλά και ο πρώτος βοηθός, έχασαν την πεντακάθαρη φάση και έκριναν ένα ολόκληρο παιχνίδι!

Η Ξάνθη ξεκίνησε καλύτερα το ματς και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 6ο λεπτό με τον Σαμπανίδη, με τον Παπαϊωάννου να κάνει μεγάλη απόκρουση στην κοντινή προβολή. Από εκεί και πέρα υπήρξαν και 1-2 ακόμα καλές στιγμές, αλλά από το 20’ και μετά το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και στο 31’ ήρθε το 1-0 για τον ΠΑΣ με πλασέ του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Στο β’ ημίχρονο, ο ΠΑΣ είχε κάποια καλά σουτ στα πρώτα λεπτά, αλλά η Ξάνθη ήλεγξε το ρυθμό του ματς και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 65’ ο Παπαϊωάννου έκανε μία ακόμη σπουδαία επέμβαση και άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας του που έψαξε εκείνη το 2ο γκολ, ειδικλα μετά την είσοδο του Πήλιου.

Κι ενώ ο ΠΑΣ έδειχνε να ισορροπεί ξανά το παιχνίδι, ήρθε στο 73’ το 1-1 από στημένη φάση με τον Πεταλωτή να κάνει μια προβολή, η μπάλα πήρε ύψος, «κρέμασε» τον Παπαϊωάννου και με αρκετή δόση τύχης έγινε το 1-1.

Από το πουθενά ήρθε και το 1-2, όταν σε μια φάση λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Σαμπανίδης άνοιξε μπροστά του τη μπάλα με τη βοήθεια του χεριού του, διαιτητής και βοηθός δεν το είδαν και άφησαν να εξελιχθεί κακώς η φάση, που έφερε το γκολ και τη νίκη, παρά την προσπάθεια των παικτών του κ. Αγγέλη να φέρουν το ματς στα ίσια. Μάλιστα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χάθηκε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση από την Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Γι’ άλλη μια φορά στον πάγκο με τον κ. Αγγέλη ήταν ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του ΠΑΣ, Δημήτρης Τερεζόπουλος, όπως και ο προπονητής της Κ-17 κ. Μπαδήμας.

Το ματς παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ. Χριστοβασίλης με τον γιο του, Γιάννη.

Δείτε τις λεπτομέρειες του αγώνα στη live μετάδοση

Δείτε φωτορεπορτάζ του αγώνα