image description

Θέση για την ένσταση του Αγροτικού Αστέρα κατά του κύρους του μεταξύ τους αγώνα της Τετάρτης πήρε η ομάδα της Δόξας Κρανούλας, η οποία παρουσιάζεται σίγουρη ότι η ένσταση δεν θα έχει καμία τύχη, αφενός γιατί δύο παίκτες της κάτω των 20 ετών συμμετείχαν στο ματς του κυπέλλου και αφετέρου επειδή η προκήρυξη δεν αναφέρει κάπου ότι θα πρέπει οι παίκτες αυτοί να έχουν συμμετοχή 90 λεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες Γ’ Εθνικής την τελευταία στιγμή υποχρεώθηκαν από την ΕΠΟ να πάρουν μέρος στα τοπικά κύπελλα των ΕΠΣ, καταργώντας τη διοργάνωση του κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Επιπλέον,η  τοπική μας Ένωση δεν προχώρησε σε συμπληρωματική προκήρυξη για τους όρους με τους οποίους θα έπρεπε να συμμετάσχει μία ομάδα Γ’ Εθνικής, που στο πρωτάθλημά της δεν έχει κανένα ηλικιακό περιορισμό.

Η ανακοίνωση της Δόξας καταλήγει με αιχμές ότι οι αγώνες παίζονται εντός γηπέδων και ότι στο ερασιτεχνικό λίγο-πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα στο τέλος να μένουν μόνο οι «κακίες».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή  την ένσταση που κατέθεσε η ομάδα του Αστέρα Παρακαλάμου Ιωαννίνων εναντίον της Δόξας  θα θέλαμε να αναφέρουμε τα κάτωθι

Η ομάδα μας αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής  κατηγορίας  και προετοιμάστηκε στο ρόστερ  της για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο)  αυτής  της κατηγορίας  χωρίς να υπάρχουν στην προκήρυξη  σχετικοί ηλικιακοί περιορισμοί κάτω των 20 ετών ,  παρά μόνο για ποδοσφαιριστές  άνω των 35 ετών και αλλοδαπών

Με απόφαση  καθυστερημένη που εκδόθηκε από την ΕΠΟ  ανακοινώθηκε ότι  η διοργάνωση του κυπέλλου Γ ΄ Εθνικής  δεν θα πραγματοποιηθεί, και οι ομάδες  της  Γ΄ Εθνικής  κατηγορίας   θα μπορούν να συμμετάσχουν  στα τοπικά κύπελλα των Ενώσεων

Έτσι η ομάδα μας δήλωσε συμμετοχή στο κύπελλο της ΕΠΣΗΠ  βάσει της ενημέρωσης  της ΕΠΟ  χωρίς να έχει προετοιμάσει  το σχετικό ρόστερ  της ομάδας  βάσει ηλικιών  για το κύπελλο της Ένωσης , ούτως ή άλλως  πριν  την τελική απόφαση της ΕΠΟ ,  η σχετική προκήρυξη  της τοπικής  Ένωσης ποδοσφαίρου είχε δημοσιευτεί ,  που υπήρχαν οι σχετικοί ηλικιακοί  περιορισμοί  και ουδεμία αναφορά στην προκήρυξη της  ΕΠΣΗΠ  υπήρχε για συμμετοχή  ομάδων  Γ΄ Εθνικής κατηγορίας

Παρά  ταύτα  η ομάδα μας  προσπάθησε  στην διοργάνωση του κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ  να συμμετέχει  βάσει της  ανακοίνωσης της  τοπικής  Ένωσης  συμμετέχοντας  με  2 ηλικιακά  ποδοσφαιριστές   γεννηθέντες  το 1997  και άνω σε κάθε παιχνίδι κυπέλλου  της τοπικής  Ένωσης

Έτσι και στο συγκεκριμένο παιχνίδι  κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ  η ομάδα μας συμμετείχε, οι οποίοι αναγράφονται και στο  φύλλο αγώνος,  με  2  ηλικιακά ποδοσφαιριστές  γεννηθέντες  το 1997 και άνω

Σχετικά  αποσπάσματα από την προκήρυξη  κυπέλλου της  ΕΠΣΗΠ 2017 -18   :

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

  Τους αγώνες της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου ερασιτεχνών περιόδου 2017-2018, μεταξύ των Ερασιτεχνικών Σωματείων της δύναμής της.

ΑΡΘΡΟΝ 1ον.

  Στους αγώνες του Κυπέλλου αυτού είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Σωματείων της Α’ και της Β’ Ερασιτεχνικής της Ε.Π.Σ. ΗΠ .

  Η μη δήλωση συμμετοχής ομάδας, έχει τις συνέπειες, του Άρθρου 39 του Κ.Α.Π.

 Επίσης στο Κύπελλο αυτό συμμετέχουν  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ και η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (ερασιτέχνες)  ως και όσες ομάδες της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας επιθυμούν.

 στ) Την από 16/06/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας, που προβλέπει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχή ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των ΕΙΚΟΣΙ (20) ετών και απεριορίστου αριθμού ποδοσφαιριστών άνω των ΤΡΙΑΝΤΑ ( 30 ) ετών, στους αγώνες Κυπέλλου. Από την παραπάνω απόφαση περιορισμού κάτω των (20) ετών εξαιρούνται τα Σωματεία της Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που χρησιμοποιούν ελεύθερα ποδ/στές

Από τα ανωτέρω αποσπάσματα που δημοσιεύουμε  προκύπτει  ότι  η προκήρυξη της ΕΠΣΗΠ 2017 – 18  για το κύπελλο δεν υπάρχει  καθόλου η σχετική αναφορά  για τις ομάδες Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τους όρους συμμετοχής των, όπως επίσης και σχετική αναφορά για να αγωνίζονται επί 90΄λεπτά  2 ποδοσφαιριστές  γεννηθέντες το 1997 και άνω,  παρά μόνο για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον αγώνα , όπως και συμμετείχαν  στον αγώνα  από την ομάδα μας .

Σχετικά παραδείγματα για ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ  μπορούμε να αναφέρουμε πολλά , αλλά θα αναφέρουμε μονό ένα που ισχύει για ομάδες Εθνικών κατηγοριών όπως η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ στο κύπελλο ομάδων Α΄και Β΄ Εθνικής κατηγορίας της ΕΠΟ που δεν είναι υποχρεωτικά να αγωνίζονται επί 90΄λεπτά , παρά μόνο να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα.

Το εάν σε άλλη διοργάνωση,  όπως το πρωτάθλημα Α΄ Ερασιτεχνικών  ομάδων της τοπικής μας Ένωσης  ισχύει κάτι άλλο , αυτό δεν ισχύει στην ομάδα μας , και δεν αναγράφεται ρητά στην προκήρυξη του κυπέλλου ΕΠΣΗΠ 2017 -18 .

Έτσι η ομάδα μας αγωνίζεται κανονικά και σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του κυπέλλου της τοπικής Ένωσης 2017 -18 και η σχετική ένσταση της ομάδας του Παρακαλάμου θα καταστεί άκυρη και άνευ σημασίας από την πειθαρχική επιτροπή της τοπικής μας Ένωσης.

Είναι γνωστό εξ΄άλλου σε όλους  για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Δόξα για την ανάδειξη του Γιαννιώτη ποδοσφαιριστή και του Γιαννιώτικου ποδοσφαίρου στις Εθνικές κατηγορίες και δεν μπορεί να διανοηθεί η τοπική Ένωση και οι τοπικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου να ερμηνεύσουν διαφορετικά τις σχετικές παραγράφους .

Εξ άλλου το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας είναι μικρό και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους , έτσι μόνο οι κακίες μένουν .

Ραντεβού στα γήπεδα !!