image description

Ο ΠΑΣ έφυγε με το 1-1 από την Λάρισα, και μάλλον, περισσότερο πικρία αφήνει παρά ευχαρίστηση το αποτέλεσμα, βάσει εικόνας δευτέρου ημιχρόνου. Οι κυανόλευκοι έδειξαν να συνέρχονται, αλλά αν σκεφτούμε το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του Γιάννη Πετράκη στο δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τους τρεις βαθμούς, κάνοντας μία σπουδαία ανατροπή. Όσο και να τα αναλύουμε εμείς, δεν θα κάθεται συνέχεια η μπίλια, σε βαθμό ή βαθμούς. Παίζοντας με την φωτιά, έρχεται και η ήττα.

Τρίτο συνεχόμενο 1-1, αυτή την φορά απ’ την ανάποδη, μπαίνοντας πίσω στο σκορ από τα αποδυτήρια δηλαδή, και όχι παίρνοντας το προβάδισμα, όπως έγινε με Ξάνθη και Παναιτωλικό. Τρεις ισοπαλίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, ειδικά με Ξάνθη και Παναιτωλικό, αλλά η κακή διαχείριση και η απροσεξία ή και η έλλειψη συγκέντρωσης αν θέλετε, έφεραν τα πράγματα στην ισοπαλία σε τρία παιχνίδια. Μπάλα είναι όμως, και κάποια στιγμή θα τιμωρήσει…

Τι θέλω να πω; Χθες ο ΠΑΣ μπήκε πίσω στο σκορ μ’ ένα “αχρείαστο” πέναλτι, πλάτη ο Ναζλίδης, αργός στις κινήσεις του και χωρίς ισορροπία, με την εμπειρία του Μπέριου να μας ξαφνιάζει υποπίπτοντας σε μία τέτοια παράβαση, και από το 5ο λεπτό κυνηγούσε το σκορ και την ανατροπή. Το πόσο ψυχοφθόρο και πόσο δύσκολο αγωνιστικά είναι κάτι τέτοιο, ειδικά όταν διακαώς θες την νίκη, η οποία έχει να έρθει πολλές αγωνιστικές, κοντά μήνα, το καταλαβαίνουμε όλοι μας νομίζω. Και αν στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ έβρισκε και δεύτερο τέρμα; Εκεί θα συζητούσαμε άλλα. Και αν το δούμε καθαρά, το παιχνίδι χθες μοιράστηκε σε δύο ημίχρονα. Στο πρώτο η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα, είχε την κατοχή και την κυκλοφορία, φτάνοντας συχνά πυκνά στην εστία του Βελλίδη, και στο δεύτερο ο ΠΑΣ ξύπνησε, ισορρόπησε το ματς, ισοφάρισε και λίγο έλειψε να κάνει και ανατροπή.

Με τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη προηγήθηκε και σε φάσεις με το σταγονόμετρο από πλευράς φιλοξενουμένων, έφερε το 1-1, που έμοιαζε μαγικό βάσει εικόνας 90 λεπτών. “Χτυπήματα” κάτω από την ζώνη, που παρ’ όλα αυτά τον κράτησαν όρθιο και η ψυχολογική τόνωση που έψαχναν οι “μπλε” ήρθε με την πρόκριση στους “16” του κυπέλλου, όπου θα βρουν απέναντι τους τον Λεβαδειακό, σε μία ρεβάνς που ψάχνει ο “Άγιαξ” από το 0-4 στους Ζωσιμάδες, την περίοδο 2014-2015. Αν σε αυτά τα ματς όμως, απόρροια αυτής της κατάστασης, δηλαδή με 2-3 φάσεις σε όλο το παιχνίδι να δεχτεί γκολ ο ΠΑΣ, ήταν τα δύο γκολ και η ήττα; Με αυτά που έχουμε δει, όλα ήταν, είναι και θα είναι πιθανά.

Μία διαχείριση αποτελέσματος που επιτέλους πρέπει να σταθεροποιηθεί, και αυτά τα 1-0 με κάθε Ξάνθη και κάθε Παναιτωλικό να παραμένουν έως το τέλος, ή να αυξάνονται σε διακύμανση. Το διακύβευμα μεγάλο κάθε αγωνιστική, ψάχνοντας πρόσφορο έδαφος. Η διδαχή από αυτά τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι ουσιαστική, και η βελτιστοποίηση της κατάστασης να έρθει σύντομα ένεκα μίας πολύ δύσκολης συνέχειας, ώστε οι 3 βαθμοί να έρχονται πιο εύκολα σ’ ένα απρόβλεπτο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ παρ’ όλα αυτά, δείχνει να βρίσκει ρυθμό και στα θετικά φυσικά είναι ο “killer” Πέδρο Κόντε, βρισκόμενος με 7 γκολ στην πρώτη θέση των σκόρερς της Superleague. Η επιστροφή του Θέμη Τζημόπουλου, επίσης που θα προσφέρει τα μέγιστα, αγωνιζόμενος χθες και ως αμυντικό χαφ για μεγάλο χρονικό διάστημα, εισερχόμενος στην θέση του Γαρουφαλιά. Επόμενη αγωνιστική με την Λαμία την Κυριακή, σε ματς που η νίκη πρέπει να έρθει, όντας μία επιτακτική ανάγκη ψυχολογικής τόνωσης και βαθμολογικής ανάκαμψης, με τις ομάδες που είναι από κάτω να ανεβαίνουν απειλητικά, και μαζί να ανεβάζουν και την “στάθμη του νερού”. Για να δούμε…