image description

Μετά από ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-3 έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μερικές μεγάλες νίκες. Ο προπονητής της ομάδας, Σοφοκλής Τσουκανέλης μίλησε στο basketa.gr για της δυνατότητες του συγκροτήματος του, την μέχρι στιγμής πορεία, τους φετινούς στόχους που είναι διαφορετικοί με τους περσινούς αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το μπάσκετ της περιοχής.

-Αρχικά, θα ήθελα να κάνεις ένα σχόλιο για την τελευταία σας νίκη απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών.

«Για μας ήταν μία σημαντική νίκη για διαφορετικούς λόγους. Πρώτον υπερασπιστήκαμε για ένα ακόμη παιχνίδι την έδρα μας και δεύτερον γιατί αυτή η νίκη έγινε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει πολλές επιλογές σε όλες τι θέσεις με ιδιαίτερα καλούς και έμπειρους παίκτες, οπότε το έργο μας ήταν αρκετά δύσκολο. Επίσης ήταν μία νίκη που μας έδωσε ψυχολογική ώθηση καθώς προερχόμασταν από την ήττα με την Πρέβεζα».

Πλέον έχετε ρεκόρ 5-3 έχοντας κάνει και κάποιες σημαντικές νίκες όπως αυτές απέναντι σε Φαίακα και Νίκη Βόλου. Η ομάδα έχει βγάλει το 100% των δυνατοτήτων της ή περιμένετε να δείτε περισσότερα πράγματα από την ομάδα σας;  

«Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος με την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα. Υπάρχουν όμως αρκετά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τα παιδιά για να το καταφέρουμε. Πάντως περιμένω σίγουρα περισσότερα από τα παιδιά γιατί πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα».

-Ποια είναι η θέση του κόσμου των Ιωαννίνων με το μπάσκετ; Υπάρχει ενδιαφέρον από τον φίλαθλο κόσμο;

«Τα Γιάννενα είναι μία πόλη που ασχολείται κυρίως με το ποδόσφαιρο, αυτό είναι γνωστό. Υπάρχει όμως και μπασκετικό κοινό εδώ, το οποίο θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί. Αυτό συμβαίνει με την προσπάθεια που γίνεται για να παρουσιάζονται κάθε χρόνο ανταγωνιστικές ομάδες με όμορφο μπάσκετ και σε συνδυασμό με το γεγονός πως κάθε χρόνο παιδιά από τις ακαδημίες ανεβαίνουν και αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι κάτι που έχει φέρει περισσότερο κόσμο. Υπάρχει συμμετοχή και θα ήθελα να ευχαριστήσω από την πλευρά μου τον κόσμο για την στήριξη του».

-Σε τι κατάσταση βρίσκεται, γενικά, το μπάσκετ της περιοχής;

«Κοίτα, στα Γιάννενα το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια ήταν το γήπεδο. Ένα γήπεδο υπάρχει όλο και όλο στο οποίο προσπαθούσαμε όλες οι ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ να τα βρούμε με τις ώρες και να κάνουμε προπονήσεις. Πέρυσι για να φανταστείς, κάναμε τρεις προπονήσεις στο γήπεδο μας κάτι που μας φέρνει σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Υπήρχαν φορές που είχαμε αναγκαστεί να πάμε στο Μέτσοβο για να κάνουμε προπόνηση. Φέτος παραδόθηκε από την περιφέρεια ένα κλειστό το οποίο έχει δώσει ανάσα στις ομάδες μπάσκετ της πόλης γιατί πλέον μπορούμε να κάνουμε καθημερινά προπόνηση. Επίσης υπάρχουν και στο τοπικό ομάδες που έχουν κάνει πολύ καλές κινήσεις για να μπορέσουν να ανέβουν τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι που έχει δώσει μία άλλη δυναμική στην πόλη. Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει ομάδα από τα Γιάννενα ψηλότερα από την Γ’ Εθνική».

-Τι να περιμένει ο κόσμος από εσάς φέτος;

«Πέρυσι είχαμε βγει έκτοι στην βαθμολογία. Φέτος ο σχεδιασμός έγινε για να τερματίσουμε πιο ψηλά παρόλο που έφυγαν κάποια παιδιά τα οποία είχαν σημαντικούς ρόλους στην ομάδα. Θέλουμε η ομάδα να είναι αθλητική, ανταγωνιστική και να βγάζει ενέργεια στο γήπεδο. Οπότε φέτος μπορούμε να πούμε αρχικά πως ο πρώτος στόχος είναι να τερματίσουμε καλύτερα από πέρυσι και ο δεύτερος να μπούμε τετράδα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και επίσης μας ενδιαφέρει πολύ να υπάρχουν παιδιά από τις ακαδημίες στην αντρική ομάδα».