image description

Φινάλε Α’ γύρου της Super League αυτό το Σαββατοκύριακο, με απολογισμό σχετικά φτωχό για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έχασε πολλούς βαθμούς στην έδρα του και στο δύσκολο πρόγραμμα που ξεκινάει από τώρα ως τα μέσα σχεδόν του Φεβρουαρίου, καλείται να κάνει την υπέρβασή του, καταρχάς για να μην εμπλακεί σε περιπέτειες υποβιβασμού και από εκεί και πέρα για να τερματίσει μέσα στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας.

Αντικειμενικά ένα παιχνίδι μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι πολύ δύσκολο και η προϊστορία το επιβεβαιώνει, αφού οι Ηπειρώτες δεν έχουν πανηγυρίσει ποτέ «τρίποντο» με τον Ολυμπιακό, όταν παίζει γηπεδούχος. Έχουν πανηγυρίσει, όμως, πρόκριση στο κύπελλο, πριν από μια δεκαετία περίπου.

Στο ποδόσφαιρο, όταν οι αγωνιστικές διαφορές είναι μεγάλες, επικρατεί το ρητό του Πούσκας που έλεγε 11 αυτοί, 11 κι εμείς, προκειμένου να πιστέψουν οι θεωρητικά αδύναμοι ότι η έκπληξη είναι εφικτή. Μόνο που ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάσσεται με ενδεκάδα ανάγκης σ’ αυτό το ματς, αφού προέκυψαν πάρα πολλές απουσίες τιμωρημένων και τραυματιών. Ο κ. Πετράκης είχε κάνει έναν διαφορετικό προγραμματισμό με τις κίτρινες, ώστε να εκτίσουν Σολτάνι, Τζημόπουλος και Γαρουφαλιάς, αλλά προστέθηκε η μεγάλη τιμωρία του Καρανίκα με τις 3 αγωνιστικές για την κόκκινη στο παιχνίδι με τον Άρη και οι τραυματισμοί των Μιχαήλ και Ναδάλες στο ματς με τη Λαμία. Αν συνυπολογίσουμε την αποχώρηση από το ρόστερ του Κοζορώνη, τους επίσης τραυματίες Ροντρίγκεζ και Ντόλοβατς και τον Νικολιά που θα μπει βιαστικά στην αποστολή, χωρίς να έχει συνέλθει πλήρως μετά την ασθένειά του, τότε με το ζόρι συμπληρώνεται ενδεκάδα, αλλά όχι 18άδα, εκτός αν συμπεριληφθούν και οι 4 τερματοφύλακες, κάτι που δεν έχει φυσικά κάποιο νόημα.

Παρά τις απουσίες, πάντως, μπορεί να βγει μια αρκετά αξιόμαχη ενδεκάδα από τους Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλα, Μπέριο, Μαυροπάνο, Σκόνδρα, Αποστολόπουλο, Μανθάτη, Λίλα, Γιάκο, Κόντε και Χαλκιαδάκη

Ο Ολυμπιακός το πιθανότερο σενάριο είναι πάει στη… συνταγή του εκτός έδρας 4-1 επί του Παναιτωλικού της περασμένης αγωνιστικής, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν μικροεκπλήξεις.

Δεδομένα ο Προτό θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Ο Κούτρης, τον οποίο θα βρει πλέον ως αντίπαλο ο ΠΑΣ Γιάννινα, θα είναι αριστερά και ο Ομάρ δεξιά, με τους Σισέ-Ένχελς να προορίζονται για το κέντρο της άμυνας. Ρομαό και Ταχτσίδης έχουν προβάδισμα για τα χαφ, ενώ ο Φορτούνης θα κινείται μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Μάριν και Πάρντο είναι τα φαβορί για τα «φτερά» και ο Ανσαριφάρντ που μοιράζεται την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς με τον Πέδρο Κόντε, θα βρεθεί και πάλι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Θανάσης Τζήλος του Συνδέσμους Λάρισας ορίστηκε  να διευθύνει την αναμέτρηση της Κυριακής (15:00) στο γήπεδο, «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Είχε διευθύνει και το προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, όπου ο ΠΑΣ είχε ηττηθεί με 5-0, ενώ είχε διευθύνει φέτος το ματς Απόλλωνα Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 4-3.

Βοηθοί του θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής και ο Σπυρίδων Σελίμος του Συνδέσμου Λακωνίας, ενώ 4ος διαιτητής  ο Νίκος Ιωσήφογλου του Συνδέσμου Αθηνών.