image description

Σε επίπεδα άνω του 90%  κυμαίνονται οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια του Ζαγορίου, στους δημοφιλέστερους προορισμούς και όχι μόνο,  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, του νέου έτους και των Φώτων, εξέλιξη που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η περιοχή έχει καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο.

Οι κρατήσεις αφορούν όλη την περίοδο, δηλαδή και ενδιάμεσα των εορτών και σε σύγκριση με άλλες χρονιές υπάρχει αύξηση και διάρκεια. Ωστόσο και οι εκδρομείς της τελευταίας στιγμής μπορούν να βρουν ακόμη κατάλυμα σε ορισμένα χωριά του Ζαγορίου, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες ακυρώσεις.

«Η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές, η γαστρονομία και η παράδοση, το Εθνικό Πάρκο και το Γεωπάρκο, καθώς και η προβολή που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από το Δήμο με συμμετοχή σε εκθέσεις και από τους ίδιους τους επαγγελματίες, φέρνουν θετικά αποτελέσματα», τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος,  Μιχάλης Βλάχος ο οποίος δεν παραλείπει να επισημάνει και το πάγιο αίτημα του Δήμου για τη σύνδεση του Ζαγορίου με την Εγνατία στον κόμβο Αράχθου (Ζαγορίου), δρόμος που θα διευκολύνει τα μέγιστα την επισκεψιμότητα.

Ιδιαίτερα θετικό, όπως δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, Ελένη Παγκρατίου,  είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν κρατήσεις και για μετά την εορταστική περίοδο, τον Ιανουάριο, όπως συνέβη και το διάστημα του Νοεμβρίου  και μέχρι τώρα με καλές πληρότητες τα Σαββατοκύριακα και τις άλλες ημέρες.

«Η τουριστική κίνηση, σημείωσε η πρόεδρος της ΕΤΕΖ,  είναι αρκετά αυξημένη σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και αυτό οφείλεται και στην λειτουργία της Ιόνιας οδού που μαζί με την Εγνατία διευκολύνουν και συντομεύουν το ταξίδι από κάθε περιοχή της χώρας και όχι μόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Οι επαγγελματίες του κλάδου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τις αυξημένες κρατήσεις, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους από Έλληνες, ταυτόχρονα όμως, όπως επισημαίνει η κ. Παγκρατίου, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες για να μείνουν ευχαριστημένοι οι πολυάριθμοι επισκέπτες του Ζαγορίου και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής και του τουριστικού της προϊόντος.