image description

Γι’ άλλη μια φορά βανδαλίστηκε το γλυπτό του Πρέκα στην πρόσοψη της Τράπεζας της Ελλάδας στα Ιωάννινα, με την δημοτική αρχή να εκδίδει ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Για μία ακόμη φορά, το γλυπτό του Πάρι Πρέκα στην πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας βανδαλίστηκε.

Βανδαλίστηκε προκλητικά μπροστά στα μάτια μας από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι για τρίτη φορά έγραψαν το ίδιο σύνθημα για να μας χλευάσουν.

Οι χούλιγκανς των ποδοσφαιρικών ομάδων με την ίδια μέθοδο κάνουν πάρτι σε όλο το Δήμο.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το κράτος δεν υπάρχει πουθενά για να προστατέψει από τους βανδαλισμούς τα μνημεία τέχνης, το δημόσιο χώρο και τα δημόσια κτίρια, τους κόπους των ίδιων των πολιτών.

Οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς δεν καταγγέλλουν δημόσια ποτέ αυτές τις πράξεις, λες κι ο αγώνας για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας δεν είναι πολιτικός αγώνας.

Η ανοχή αυτή είναι επικίνδυνη , οι πράξεις δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο παρά μόνο ιδεολογικά προσχήματα.

Η καταστροφή είναι φασισμός, είναι θρησκευτικός φονταμενταλισμός.

Οι πολιτικές μάχες δεν δίνονται μ’ αυτόν τον τρόπο.

Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το νέο βανδαλισμό και δηλώνει ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους πως θα συνεχίσει τη μάχη της δημιουργίας σε πείσμα των οπαδών της καταστροφής.

Δηλώνει, τέλος, παρούσα σε οποιοδήποτε συντονισμό ενεργειών με τους αρμόδιους φορείς καλώντας τους παράλληλα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν προκειμένου να παύσει πια να επαναλαμβάνεται το θλιβερό αυτό φαινόμενο.