image description

Οι καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων και η πρόκριση στο κύπελλο με το ξέσπασμα επί του Λεβαδειακού, πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και οι βαθμοί απαραίτητοι για να ξεφύγει η ομάδα μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτό έχουν υπ’ όψιν τους οι «κυανόλευκοι» της Ηπείρου, που προετοιμάζονται πυρετωδώς για το παιχνίδι της Κυριακής (17:15) με τον Ατρόμητο.

Ο Γιάννης Πετράκης θα έχει δύο μόνο απουσίες στο ματς αυτό, η μία έχει να κάνει με τον μονίμως τραυματία, Αλέξανδρο Νικολιά, που διεκδικεί το Όσκαρ ατυχίας με τους απανωτούς τραυματισμούς του. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έπαιξε ελάχιστα τη φετινή σεζόν και φυσικά θα χρειαστεί πάρα πολύ χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η δεύτερη απουσία του τεχνικού του ΠΑΣ είναι ο τιμωρημένος Σκόνδρας, που θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική για την κόκκινη κάρτα που είδε με την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που η κόκκινη προήλθε από 2 κίτρινες, δεν υφίσταται κίνδυνος για μεγαλύτερη τιμωρία.

Οι πρώτες σκέψεις του κ. Πετράκη για το ντέρμπι με τον Ατρόμητο δείχνουν ότι θα γίνουν αλλαγές, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχηματισμό. Στην άμυνα θα παίξει με τετράδα στην άμυνα, αντί για τρεις στόπερ, αλλά θα βάλει ένα επιπλέον αμυντικό χαφ, και μαζί με τον φορμαρισμένο Γαρουφαλιά, που έκανε σπουδαία εμφάνιση με την ΑΕΚ, θα παίξει δίπλα του ο Λίλα. Μία αλλαγή θα υπάρξει και στην επίθεση, όπου θα μείνει στον πάγκο ο Μπετρά και θα ξεκινήσει ο Μανθάτης. Από εκεί και πέρα, παίζεται ο σχηματισμός που μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με το που θα χρησιμοποιηθούν οι Γιάκος και Βιδάλ.

 

Θα υπάρξει συνέχεια στα μεταγραφικά

Όσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση, μετά τον Εντελίνο, θα υπάρξει και συνέχεια. Ίσως την εβδομάδα μετά τον Ατρόμητο να έχουμε την επόμενη ανακοίνωση. Στόχος διοίκησης και Πετράκη είναι να κινηθούν στη γνωστή συνταγή των φιλόδοξων παικτών. Η προσπάθεια επικεντρώνεται σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλο διάστημα απραξίας, ώστε να μη χρειαστούν πολύ μεγάλο διάστημα προετοιμασίας για να μπουν στην ενδεκάδα. Βέβαια ο Πετράκης έχει αποδείξει ότι δύσκολα εμπιστεύεται παίκτες που δεν έχουν… πολλά «ένσημα» με την ομάδα, οπότε θα κάνουμε αρκετή υπομονή για να δούμε να παίζει κάποια μεταγραφή Ιανουαρίου σε επίσημο ματς.

Για το αν θα υπάρξει «κερασάκι στην τούρτα», με την έννοια κάποιας μεταγραφής γνωστού παίκτη, δεδομένου ότι τα συμβόλαια στον ΠΑΣ είναι χαμηλά, δύσκολα θα γίνει κίνηση που θα φέρει ανισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια, εκτός κι αν υπάρξει παίκτης που θα αποφασίσει να ρίξει εκείνος τις απαιτήσεις του.