image description

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια δήθεν κοινή απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την παραχώρηση της διαχείρισης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων σε ομάδα Κινέζων φοιτητών.

Αν δεν υπήρχαν πλαστογραφημένες οι υπογραφές του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, και του Πρύτανη, Γεωργίου Καψάλη, θα είχαμε να κάνουμε με μια κακόγουστη φάρσα ανάξια αναφοράς.

Η αναπαραγωγή όμως ενός πλαστού εγγράφου με τα σήματα του Δήμου Ιωαννιτών και τις υπογραφές Δημάρχου και Πρύτανη ξεπερνάει τα όρια του αστείου κι αγγίζει αυτά της συκοφαντίας.

Για το λόγο αυτό, πέραν της διάψευσης της “είδησης” η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει και σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι στη χώρα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών από την πρώτη στιγμή παλεύει, πολλές φορές εντελώς μόνος,  να περιορίσει ένα φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Έχει καταθέσει επίσημα τις προτάσεις του, τόσο στους τοπικούς φορείς όσο και στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και λειτουργεί μέχρι σήμερα με γνώμονα την προστασία των δημοτών του αλλά και των ζώων.

Την ίδια ώρα ορισμένοι συκοφαντούν με fake news το Δήμαρχο και τον Πρύτανη στο διαδίκτυο και πιστεύουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι.

Κάνουν λάθος.