image description

Στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αγροτών Ν. Ιωαννίνων με θέμα “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του αγροτικού τομέα” το απόγευμα της Τετάρτης έδωσαν το παρών οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων, Θανάσης Μανταλόβας, Θωμάς Γιωτίτσας και Βάσω Μέγα.

Το ενδιαφέρον για την ημερίδα αποδείχτηκε μεγάλο καθώς την παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος  Καχριμάνης, εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών ,του Επιμελητηρίου και πλήθος νέων αγροτών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η αρμόδια αντιδήμαρχος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Β. Μέγα, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

“Αρχικά θέλω να συγχαρώ την Ένωση Νέων Αγροτών για την πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας εκδήλωσης όπως η σημερινή. Χρειάζονται τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, διότι από την μικρή μου εμπειρία ως αντιδήμαρχος για θέματα του πρωτογενή τομέα εντόπισα ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης και νομίζω πως όλοι μαζί, νέοι αγρότες, Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός κι εμείς σαν Δήμος πρέπει να κάνουμε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση γιατί θέλουμε ενημερωμένους και σύγχρονους αγρότες.

Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Ιωαννιτών για πρώτη φορά έχει συστήσει μια αντιδημαρχία για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, σηματοδοτώντας έτσι τη σπουδαιότητα που δίνει στον τομέα αυτό.

Πρόσφατα σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών σκεφτήκαμε,ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου με τη μορφή παραχώρησης με ευνοϊκούς όρους σε ενδιαφερόμενους αγρότες προκειμένου να αναπτύξουν εκεί τις δραστηριότητές τους. Ελπίζω να υπάρχει ενδιαφέρον και ανταπόκριση.

Παράλληλα έχει συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια συμβουλευτική – γνωμοδοτική Επιτροπή για ζητήματα πρωτογενούς τομέα στην οποία συμμετέχουν οι νέοι αγρότες κι άλλοι φορείς με στόχο να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων που υπάρχουν στον αγροτικό κόσμο του Δήμου μας. Πρέπει να τολμήσουμε και να περάσουμε από τις διαπιστώσεις στην πράξη. Εγώ προσωπικά και ο Δήμος Ιωαννιτών συνολικότερα είμαστε στη διάθεσή σας για την οποία βοήθεια και συνεργασία”.