image description

Το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας τριγώνου «ΝΙΚΟΣ ΠΡΕΣΣΑΣ» για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7. Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας και ο Ναυτικός Όμιλος Βορείου Ιονίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Συμμετείχαν συνολικά 7 Όμιλοι με 59 αθλητές και αθλήτριες. Διεξήχθησαν συνολικά έξι ιστιοδρομίες στα Optimist και πέντε ιστιοδρομίες στα Laser 4.7.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (ΙΟΙ) συμμετείχε με 8 αθλητές, τους Χρήστο Μποζίδη και Κυριάκο Χατζηκακού στην κατηγορία Laser 4.7 και τους Αλέξανδρο Λύτη, Μαρία-Άννα Μποζίδη, Μιχάλη Μποζίδη, Δημοσθένη Νταλαμάγκα, Βασίλειο Σταύρου και Νεφέλη Σταύρου στην κατηγορία Optimist, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Ομίλου Σάκη Αράπη. Στην κατηγορία Laser 4.7, μεταξύ 14 συμμετεχόντων, ο αθλητής του ΙΟΙ Κυριάκος Χατζηκακού κέρδισε την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας του και έλαβε το αργυρό μετάλιο. Ο Χρήστος Μποζίδης κατέλαβε την έκτη θέση. Στην κατηγορία Optimist, μεταξύ 45 συμμετεχόντων, οι αθλητές του ΙΟΙ Μιχάλης Μποζίδης, Δημοσθένης Νταλαμάγκας και Βασίλειος Σταύρου κατέλαβαν τις αξιέπαινες 26η, 29η και 30η θέση, αντίστοιχα.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.) συγχαίρει τους αθλητές του για τα λαμπρά τους επιτεύγματα και τους εύχεται επιτυχίες και στο μέλλον.

Τονίζεται ότι η προετοιμασία των αθλητών του Ομίλου διεξάγεται, ως επί το πλείστον, στη λίμνη Παμβώτιδα. Οι εξαιρετικές επιδόσεις τους στη θάλασσα  αποδεικνύουν και πάλι ότι η λίμνη μας είναι πλήρως κατάλληλη για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην Πόλη μας.