image description

Σ’ ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη μάχη της τιμητικής 2ης θέσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Κ15 της Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε μάγκικη νίκη με 1-2 μέσα στην Ξάνθη, που ήταν μία από τις βασικές συνδιεκδικήτριες αυτής της θέσης.

Νευρικό και με αρκετή δύναμη το α’ μέρος, το οποίο δεν είχε πολλές ευκαιρίες, για να γίνουν τα πάντα στο β’ 40λεπτο, που είχε ρυθμό, γκολ και φάσεις.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε στο 43ο λεπτό με τον Τασιούλα. Είχε προηγηθεί πολύ ωραία  προσωπική ενέργεια του Δημητρέλλου από πλάγια, με συρτό γύρισμα στον σκόρερ που με κοντινό πλασεδάκι βρήκε δίχτυα.

Η Ξάνθη ισοφάρισε προσωρινά με τον Ζιπίδη στο 52ο λεπτό, αλλά στην επόμενη κιόλας φάση ο ΠΑΣ Γιάννινα ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ, με τον Μάκη να εκμεταλλεύεται την ωραία σέντρα του Τασιούλα και με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 1-2.

Ο ΠΑΣ Είχε και χαμένο τετ-α-τετ με τον Δημητρέλλο στο 70’, ενώ στο 77’ αποβλήθηκε ο Περβανάς με 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον ΠΑΣ για το τελευταίο 3λεπτο συν τις καθυστερήσεις, με 10 παίκτες. Δεν άλλαξε, όμως, κάτι και ο ΠΑΣ πήρε τους 3 βαθμούς, που κατά πάσα πιθανότητα θα τον κατατάξουν στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 19 βαθμούς σε 14 αγώνες, ενώ οι Ηπειρώτες είναι στην 2η με 25 βαθμούς μετά από 15 αγώνες και στο τελευταίο τους παιχνίδι θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, ενώ την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΣ θα έχει ρεπό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξάνθη (Καραγιαννίδης): Σιαμτάς, Βρίγκος (55′ Αστρεινίδης), Ιγνατιάδης, Ευθυμιάδης, Χασάνογλου, Βαφειάδης (61′ Ισαακίδης), Μπίλιας (41′ Παροτσίδης), Γκαρνέτας, Ασήμογλου, Ζιπίδης, Αλή.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ανθυμιάδης): Ψεύτης, Σακκάς, Περβανάς, Ζιάβρος, Τσιούτσιος, Παππάς, Μάκης (80’ Σταύρου), Ντούκας, Δημητρέλλος (77’ Κύρκος), Ζώνιος (56’ Κυρτσόγλου), Τασιούλας (77’ Ντίνος)